Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Basistraining Dialoog begeleiden

ma 26 september 2022, 19:30 - 21:30

 

Wil jij mensen op een prachtige manier met elkaar in verbinding brengen? Dialoog begeleiden kun je leren! Ontdek de kunst van de waarderende dialoog, de opbouw van een bijeenkomst, fasen van een gesprek en oefenen met het begeleiden. Meld je aan voor  de basistraining dialoog begeleiden.

Haal meer uit jouw basistraining door je ook alvast in te schrijven voor de aansluitende verdiepingstraining op 30 november.

Eerst zelf ervaren

De werking van een dialoog moet je eerst ervaren: hoe de principes en fasen werken, wat het brengt en oplevert. Voordat je start met de basistraining als begeleider is het daarom belangrijk dat je eerst aan een of meerdere dialogen hebt deelgenomen. We starten de training namelijk met een terugblik op hoe je dit ervaren hebt.

Voorbereiding op de training

Ter voorbereiding op de training ontvang je uiterlijk 3 weken van tevoren via je mail het begeleidershandboek en instructievideo (max 45 min). Hierin vindt je de belangrijkste theorie waar we in de training op gaan verdiepen. Het is daarom belangrijk dat je deze vooraf goed doorneemt. Een studiebegeleider van Utrecht in Dialoog neemt contact met je op om te bespreken hoe we jouw doel en wensen voor de training het beste kunnen ondersteunen. jouw doel en wensen voor de training te bespreken.

In de instructievideo komen de volgende zaken aan bod:

  • Vaardigheden dialoogbegeleider
  • Waarderend onderzoek dialoogervaringen: wat is/maakt een goede dialoogbegeleider?
  • Basisprincipes van de waarderende dialoogmethode (Appreciative Inquiry)
  • De kunst van het luisteren en waarderend vragen
  • De verschillende fasen: 1) kennismaken, 2) ervaringen uitwisselen, 3) verlangens delen en 4) doen.

Trainingsavond 1: Basistraining Dialoog begeleiden

Tijdens de eerste trainingsavond maken we kennis met elkaar en de ervaring die er al is binnen de groep. We gaan dieper in op de belangrijkste theorie en maken een vertaalslag naar de praktijk aan de hand van vragen die jij nog hebt. Want hoe werkt dat nou in de praktijk? Tegen wat voor dingen kun je aanlopen en hoe ga je daar mee om? Na deze avond ontvang je een certificaat van deelname aan de basistraining Dialoog begeleiden.

Samen oefenen en ervaren

Echt begeleiden leer je pas in de praktijk. Na de basistraining kun je daarom direct aan de slag en ondersteunen we elkaar. Je kunt gaan oefenen binnen je eigen organisatie of omgeving, maar je kunt je ook aanmelden als begeleider voor dialogen die in onze agenda staan. Bij het aanmeldformulier geef je aan dat je wilt begeleiden en of je dit evt. met een ervaren begeleider samen wil doen. In deze oefenperiode kun je feedback verzamelen en contact houden met je studiebegeleider, mede-trainees en ervaren begeleiders.

Trainingsavond 2: Verdiepingstraining Dialoog begeleiden (Practitioner)

Na enkele weken komt de trainingsgroep weer samen tijdens de afsluitende reflectie en verdiepingstraining. Deze avond is voor iedereen die de basistraining heeft gevolgd en graag wilt verdiepen en reflecteren op de ervaringen. Het is daarom belangrijk dat je vooraf ten minste twee keer een dialoog hebt begeleid en iemand om feedback hebt gevraagd. Na afloop van deze avond ontvang jij het certificaat ‘Dialoogbegeleider Practitioner’.

Zet alvast in je agenda: Verdiepingstraining – wo 30 nov 2022.

Dialooghuis

Ontmoet andere begeleiders in het maandelijkse Dialooghuis. Dit is de plek waar beginnende en ervaren begeleiders bij elkaar komen om te oefenen met begeleiden, te experimenteren met spannende thema’s en elkaar feedback te geven. Soms worden ook bijzondere (online) vormen verkend met ervaren dialoogbegeleiders.

Schrijf je alvast in voor het eerstvolgende dialooghuis:

Kosten basistraining

  • 250 euro voor deelnemers die niet als vrijwilliger verbonden zijn aan Utrecht in Dialoog;
  • 50 euro voor vrijwilligers (dat houdt in dat je na de training ten minste 1 jaar inzetbaar bent als begeleider voor Utrecht in Dialoog);
  • 10 euro voor studenten en met U-Pas.

Bij deze kosten zijn de basistraining en verdiepingstraining inbegrepen, inclusief begeleiding en lesmateriaal. Graag overmaken op NL43 INGB 0007 6336 31 t.n.v. Stichting Utrecht in Dialoog o.v.v. Basistraining dialoog begeleiden. Mochten de kosten een probleem zijn voor je, neem dan contact op via jorinde@utrechtindialoog.nl, we denken graag met je mee.

Wie zijn de trainers

De training wordt verzorgd door ervaren dialoogbegeleiders en trainers die verbonden zijn aan Utrecht in Dialoog. Mensen met passie voor dialoog en brede ervaring in het luisteren, begeleiden van dialogen en het verzorgen van trainingen voor Utrecht in Dialoog.

Meer

Bekijk hier de mogelijkheden om dialogen te begeleiden >>>
Bekijk alvast het handboek dialoog begeleiden >>>

Wat is een dialoog >>>
Onze trainers >>>
Waarderende dialoogmethodiek >>>
Utrecht in Dialoog online >>>
Werkmaterialen dialoogbegeleiders >>>
Meer over het begeleiden van een dialoog >>>

Gegevens

Datum:
ma 26 september 2022
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Grytte Maliebaan45
Maliebaan 45
Utrecht, 3581CD
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.