Ook in 2021 gaan we nog steeds online in gesprek via Zoom. Om met elkaar in contact te blijven, elkaar te ontmoeten en in gesprek te blijven. Over wat we zien gebeuren en wat er verandert. Bij jezelf, naasten en anderen, dichtbij en verder weg. We hebben elkaar in deze tijd hard nodig en juist contacten buiten je eigen bubbel zijn zo waardevol!
Sluit je aan bij een online gesprek!
Hoe ervaar jij deze tijd? Wat maak je mee en raakt je? Sluit je aan bij een online dialoog en ontdek de waarde van een online gesprek met stad- en landgenoten die je nog niet kent. Ontdek andere werelden zonder te reizen en laat je verrassen! Neem ook je buren, maatjes, collega’s en vrienden mee!
Speciale series
- Met de serie Gezonde zomerse ontmoetingen kun je deze zomer op verschillende manieren anderen ontmoeten, in gesprek over wat je bezig houdt, aan de wandel en samen dingen doen. Om de buurt en elkaar beter te leren kennen, elkaar te inspireren en in beweging te komen.
- Begin 2021 zijn we de serie Ontmoet & Wandel gestart onder het motto “beter een goeie buur ….”, om in beweging te komen/blijven, mentaal, fysiek en sociaal en omdat juist contacten buiten je bubbel zoveel waard zijn. We lopen nu de zomer tegemoet en daarna de herfst en winter.
- In mei 2021 gingen we onder het motto Een wereld van en voor iedereen in gesprek over de waarde van inclusie en diversiteit in jezelf, om je heen, in Europa en de wereld. Om de vrijheid te vieren om te zijn wie je bent en op jouw manier verschil te maken.
- Met de komst van de tweede coronagolf in 2020 hebben we de serie ochtendgesprekken op vrijdagochtend tijdelijk uitgebreid met ook gesprekken op de dinsdagochtend over thema’s die leven in coronatijd zoals vrijheid in coronatijd.
- In de Week van Sint Maarten 2020 zijn we een serie gesprekken op dinsdagochtend gestart rond videoportretten van (ex)daklozen onder de titel Verhalen van de straat.
- De Week van de dialoog 2020 is voorbereid met live, online en hybride dialogen maar vanwege corona uiteindelijk geheel online gegaan. De week is met andere dialoogsteden en landelijke partners voorbereid en vormgegeven.
- Na de zomer 2020 zijn we de dialoogserie Sterker uit de Crisis gestart over de gevolgen van de coronacrisis. Hoe heeft de coronacrisis jouw leven beïnvloed? (zowel live in de Kargadoor als online en ook in het Engels)
- In 2020 kon je iedere vrijdagochtend tussen 10 en 12 uur in gesprek over wat je bezighoudt in Coronatijd. Speciaal voor oud, jong en iedereen die de buurtgesprekken in Lunetten, Leidsche Rijn, rond het Griftpark en elders in de stad mist.
- In 2020 zijn we op dinsdagmiddagen tussen 15 en 17 uur een speciale serie gezonde onlinegesprekken gestart over gezond stedelijk leven in de toekomst en wat daarvoor nodig is.
Wat is en brengt een online dialoog?
In online dialogen kun je vanaf je computer, video of smartphone via Online Zoomsessies in gesprek met anderen terwijl je elkaar ziet en hoort. Via internet ga je met 4 tot 6 mensen in gesprek onder begeleiding van een dialoogbegeleider. We delen onze ervaringen, hoop en wat we gaan doen volgens de dialoogmethodiek. Als je je aanmeldt ontvangt je het internetadres en wachtwoord.
Wil je weten wat een online dialoog brengt? Bekijk de video hieronder, lees ervaringen van anderen en wat dialogen brengt.
Ook actief worden?
Wil je actief worden in het hosten, begeleiden of voorbereiden van online dialogen. Bekijk de mogelijkheden en neem contact op.
“Het Coronavirus kunnen we niet stoppen. Het eenzaamheidsvirus wel!”
Online Erbij Horen
In het project Online Erbij Horen in Crisistijd gaan oud, jong en iedereen van online in gesprek met elkaar. Dit project wordt mogelijk gemaakt door het VSB-fonds, Sluyterman van Loofonds, Stichting RCOAK, Elise Mathilde fonds en Gezondheidspact Utrecht als aanvulling op de Buurtaanpak Erbij Horen. Zodat we in deze crisistijd, juist nu we elkaar zo nodig hebben in gesprek met elkaar kunnen komen, van betekenis kunnen zijn voor anderen dichtbij en verder weg, erbij te horen. We gaan in gesprek over wat ons bezig houdt in deze tijd, hoe we in contact blijven met elkaar, dichtbij en op afstand, over thema’s die leven, ook als je minder mobiel bent, aan huis gebonden, minder wilt reizen, nieuwsgierig bent naar andere perspectieven, je blikveld wilt verruimen, erbij wilt horen en mee wilt doen.