Online in Crisistijd

Sinds de start van de Coronacrisis in maart 2020 zijn we online in gesprek via Zoom. Om met elkaar in contact te blijven, elkaar te ontmoeten en in gesprek te blijven. Over wat we zien gebeuren en wat er verandert. Bij jezelf, naasten en anderen, dichtbij en verder weg. Want we hebben elkaar in deze tijd hard nodig! Nadat we een periode ook weer live met elkaar in gesprek gingen, ontmoeten we elkaar de komende weken weer alleen online.

Sluit je aan bij een online gesprek!

Hoe ervaar jij de Coronacrisis en veranderende wereld? Wat maak je mee en raakt je? Wat betekent dit voor de manier waarop we met elkaar omgaan en samenleven? Wat is je angst en hoop voor de toekomst? Wat doe je en heb je hiervoor nodig? Sluit je aan en kom in gesprek met andere stad- en landgenoten. Neem vooral ook je buur en vriend mee!

Speciale series

  • Met de komst van de tweede coronagolf hebben we met de serie ochtendgesprekken op vrijdagochtend uitgebreid met ook gesprekken op de dinsdagochtend over thema’s die leven in coronatijd zoals vrijheid in coronatijd.
  • In de Week van Sint Maarten zijn we een serie gesprekken op dinsdagochtend gestart rond videoportretten van (ex)daklozen onder de titel Verhalen van de straat.
  • De Week van de dialoog is voorbereid met live, online en hybride dialogen maar vanwege corona uiteindelijk geheel online gegaan. De week is met andere dialoogsteden en landelijke partners voorbereid en vormgegeven.
  • Na de zomer zijn we de dialoogserie Sterker uit de Crisis gestart over de gevolgen van de coronacrisis. Hoe heeft de coronacrisis jouw leven beïnvloed? (zowel live in de Kargadoor als online en ook in het Engels)
  • Iedere vrijdagochtend tussen 10 en 12 uur kun je in gesprek over wat je bezighoudt in Coronatijd. Speciaal voor oud, jong en iedereen die de buurtgesprekken in Lunetten, Leidsche Rijn, rond het Griftpark en elders in de stad mist.
  • Op dinsdagmiddagen tussen 15 en 17 uur start een speciale serie gezonde onlinegesprekken over gezond stedelijk leven in de toekomst en wat daarvoor nodig is.

Wat is en brengt een online dialoog?

In online dialogen kun je vanaf je computer, video of smartphone via Online Zoomsessies in gesprek met anderen terwijl je elkaar ziet en hoort. Via internet ga je met 4 tot 6 mensen in gesprek onder begeleiding van een dialoogbegeleider. We delen onze ervaringen, hoop en wat we gaan doen volgens de dialoogmethodiek. Als je je aanmeldt ontvangt je het internetadres en wachtwoord.

Wil je weten wat een online dialoog brengt? Bekijk de video hieronder, lees ervaringen van anderen en wat dialogen brengt.

Ook actief worden?

Wil je actief worden in het hosten, begeleiden of voorbereiden van online dialogen. Bekijk de mogelijkheden en neem contact op.

“Het Coronavirus kunnen we niet stoppen. Het eenzaamheidsvirus wel!”

Online Erbij Horen

In het project Online Erbij Horen in Crisistijd gaan oud, jong en iedereen van online in gesprek met elkaar. Dit project wordt mogelijk gemaakt door het VSB-fonds,  Sluyterman van Loofonds, Stichting RCOAK, Elise Mathilde fonds en Gezondheidspact Utrecht als aanvulling op de Buurtaanpak Erbij Horen. Zodat we in deze crisistijd, juist nu we elkaar zo nodig hebben in gesprek met elkaar kunnen komen, van betekenis kunnen zijn voor anderen dichtbij en verder weg, erbij te horen. We gaan in gesprek over wat ons bezig houdt in deze tijd, hoe we in contact blijven met elkaar, dichtbij en op afstand, over thema’s die leven, ook als je minder mobiel bent, aan huis gebonden, minder wilt reizen, nieuwsgierig bent naar andere perspectieven, je blikveld wilt verruimen, erbij wilt horen en mee wilt doen.


Reageren is niet mogelijk