Ontmoet & Wandel gezonde energie

Ontmoet & wandel is in Coronatijd ontwikkeld onder het motto beter een goeie buur dan een verre vriend. Een lichtvoetige serie waarin je verschillende mensen ontmoet, elkaar en de wijk ontdekt en wandelend in gesprek gaat. Ook nu we weer in groepen naar buiten trekken vervolgen we deze serie voor een date met wijkgenoten! We maken kennis met elkaar in een informele Zoom-sessie, met of zonder een hapje, drankje en bordje voor de buis. Je maakt hier een afspraak met je wandelmaatje op een moment dat in jullie agenda past. Lees de impressie van de zomerse Ontmoet & Wandel van Ineke Verheul en bekijk de video hieronder.

Kun je niet bij de matchsessie aansluiten en wil je toch in gesprek met een wandelmaatje? Mail naar  info@utrechtindialoog.nl voor een blinde wandeldate!

Hoe werkt het?

  1. In een online ontmoeting via zoom maken we kennis met elkaar, de routes en het thema van de wandeling. Deze online ontmoeting vindt op de derde woensdag van de maand van 18-19 uur. Hier ontmoet je wijkgenoten, maak je kennis met je wandelmaatje en spreek je af wanneer je gaat wandelen, welke route je volgt en waar je elkaar treft voor de wandeling in levende lijve.
  2. Tijdens de wandeling in levende lijve verken je samen een thema, ontdek je elkaar en de wijk. Je gaat wandelend in gesprek aan de hand van de leidraad die is gebaseerd op de dialoogprincipes.
  3. In de volgende online ontmoeting oogsten we opbrengsten en inzichten, maken we kennis met nieuwe deelnemers, introduceren we een nieuw thema en maken we afspraken voor de volgende wandeling met iemand anders.

Komende data & thema’s

Wandelingen om uit te kiezen

We wandelen verschillende afstanden rond het Griftpark, in Utrecht Oost en de binnenstad. Aanbevolen wandelingen:
A. EXBunkerroute, een Utrechtse voortuin en expositieruimte in een
B. Open Tuinendagwandel, zaterdag 26 juni In de binnenstad van Utrecht zijn 47 tuinen en hoven te bezoeken
C. Stadswandeling door Utrecht
D. Amelisweerd en Rhijnauwen

Leidraad voor het wandelgesprek

  1. Kennismaken: Wie ben je, waar denk je aan bij dit thema?
  2. Ervaringen: Deel een mooie ervaring rond het thema? Vertel het verhaal van het begin tot het einde.
  3. Dromen: Hoe ziet jouw ideaal eruit als het om dit thema gaat? Wat zie je graag anders? Deel dit in geuren en kleuren zodat de ander het voor zich kan zien.
  4. Doen: wat kun je doen om je droom wat dichterbij te brengen, welke eerste stap kun je zetten?
  5. Evaluatie: wat neem je mee van dit gesprek

Ontmoetingen & thema’s eerder dit jaar

Ontmoet & Wandelserie

De Ontmoet &Wandelserie is onderdeel van de Buurtaanpak Erbij Horen en wordt gerealiseerd in samenwerking met Wijkwijzer NoordOost, Energie U, Beweegvriendelijke wijk  en International Welcome Center Utrecht. De serie wordt mogelijk gemaakt door het OranjefondsRCOAK, Fonds Sluyterman van Loo, VSB Fonds, Gezondheidspact Utrecht en Gemeente Utrecht. Lees meer over de Noordoostdialogen, jong, oud en nieuw.
Logo gemeente Utrecht

Reageren is niet mogelijk