Online Zoomsessies

Utrecht in Dialoog is in Coronatijd vooral online actief. Aan een online dialoog kun je deelnemen terwijl je thuis achter je computer zit of met je tablet of smartphone met oortjes en microfoon. We maken hiervoor gebruik van Zoom. Als je eenmaal de drempel over bent is het best gemakkelijk en fijn om elkaar zo te ontmoeten. In kleine groepen van 4 tot 6 personen met een dialoogbegeleider lukt het om echt in gesprek te komen! Door elkaar in levende lijve te zien en in de ogen te kijken kun je echt contact maken!  Bekijk de video over online dialogen en lees meer over Zoom-gebruik.

Wat is een “Online Zoomsessie”?

Tijdens een online Zoomsessie log je in bij een ruimte op internet. Wanneer je inlogt krijg je een stukje software op je computer dat verbinding maakt met de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt. Als je binnenkomt in die ruimte, je videocamera en microfoon aanzet (zie linksonder op je beeldscherm) verschijn je in beeld en kun je praten met anderen die in deze ruimte aanwezig zijn. De gastheer of gastvrouw heet iedereen welkom en licht toe wat er gaat gebeuren.

In een Zoomsessie kun je met elkaar praten, een presentatie geven, laten zien hoe iets werkt en hoe je samen aan iets kunt werken. Je kunt ook in groepen uit elkaar gaan. Utrecht in Dialoog gebruikt Zoomsessies voor dialoogbijeenkomsten, workshops, trainingen, en informele ontmoetingen. Vrijwilligers en actief betrokkenen bij Utrecht in Dialoog gebruiken online Zoomsessies ook om samen te werken in het Online DialoogLab, om een online dialoog te leren begeleiden, te leren hosten en om thema’s uit te proberen in het Online Dialooghuis.

Lees meer over veilig Zoom-gebruik >>>

Hoe kun je meedoen?

  • Meld je aan voor een evenement via de rode knop op de website. Je ontvangt dan een automatische bevestiging in je mailbox.
  • Op de dag van het evenement krijg je op het e-mailadres waarmee je je hebt opgegeven een inloglink voor het evenement toegestuurd en eventueel een inlogcode. Door op die link te klikken krijg je toegang tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt.
  • Zorg dat je in een rustige kamer bent als je inlogt, liefst alleen. Gebruik bij voorkeur een koptelefoon met microfoon om storende omgevingsgeluiden te voorkomen.
  • Je kunt Zoom in je browser openen of de software/app op je computer, tablet of smartphone installeren als de computer hier om vraagt. Bekijk in de video hoe het inloggen gaat.
  • Je kunt op Zoom inloggen met een computer (Microsoft of Apple) met microfoon en videocamera, een smartphone (Iphone of Samsung) of tablet (bijvoorbeeld een Ipad). Voor gebruik op smartphone of tablet: download eerst de app van Zoom en klik daarna op de toegezonden link om Zoom in de app vanaf je telefoon te gebruiken
    • Klik hier voor de Zoom app voor iOS
    • Klik hier voor de Zoom app voor Google
  • Je hebt een goede internetverbinding nodig, anders krijg je slecht beeld of gaan de stemmen van anderen stotteren. Bekijk zo nodig hoe je je bandbreedte kunt verbeteren >>> 

Lees meer over veilig Zoom-gebruik >>>

Reageren is niet mogelijk