Online Zoomsessies

Utrecht in Dialoog gaat vanwege het Coronavirus volledig online. Aan een online dialoog kun je deelnemen terwijl je thuis achter je computer zit of met je smartphone met oortjes en microfoon. We maken hiervoor gebruik van Zoom, een tool die we in een Online gesprek over Geldzorgen getest!

Vrijwilligers en actief betrokkenen bij Utrecht in Dialoog gebruiken Online ZoomSessies ook om samen te werken in het Online DialoogLab en om een online dialoog te leren begeleiden en thema’s uit te proberen in het Online Dialooghuis. De ervaring leert dat het best gemakkelijk werkt en fijn is om elkaar zo te ontmoeten.Door elkaar in levende lijve te zien en in de ogen te kijken heb je veel meer contact dan met bellen.

Wat is een “Online Zoomsessie?

Tijdens een Online Zoomsessie log je in bij een ruimte op internet. Wanneer je inlogt krijg je een stukje software op je computer dat verbinding maakt met de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt. Als je binnenkomt in die ruimte, je videocamera en microfoon aanzet verschijn je in beeld en kun je praten met anderen die in deze ruimte aanwezig zijn. De gastheer of gastvrouw heet iedereen welkom en licht toe wat er gaat gebeuren.

In een Zoomsessie kun je met elkaar praten, een presentatie geven, laten zien hoe iets werkt en samen werken. Je kunt ook in groepen uit elkaar gaan. Utrecht in Dialoog gebruikt  Zoomsessies voor dialoogbijeenkomsten, workshops, trainingen en informele ontmoetingen.

Hoe kun je meedoen?

 • Meld je aan voor een evenement via de rode knop op de website. Je ontvangt dan een automatische bevestiging in je mailbox.
 • Op de dag van het evenement krijg je op het e-mailadres waarmee je je hebt opgegeven een inloglink voor het  evenement toegestuurd en eventueel een inlogcode. Door op die link te klikken krijg je toegang tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt.
 • Zorg dat je in een rustige kamer bent als je inlogt, liefst alleen. Gebruik bij voorkeur een koptelefoon met microfoon om storende omgevingsgeluiden te voorkomen.
 • Je kunt  Zoom in je browser openen of de software/app op je Computer, Tablet of Smartphone installeren als de computer hier om vraagt. Bekijk in de video hoe het inloggen gaat.
 • Je kunt op Zoom inloggen met een computer (Microsoft of Apple) met microfoon en videocamera, een smartphone (Iphone of Samsung) of tablet (bijvoorbeeld een Ipad).  Voor gebruik op smartphone of tablet: download eerst de app van zoom en klik daarna op de toegezonden link om Zoom in de app vanaf uw telefoon te gebruiken
  • Klik hier voor de Zoom app voor iOS
  • Klik hier voor de Zoom app voor Google
 • Je hebt een goede internetverbinding nodig, anders krijg je slecht beeld of gaan de stemmen van anderen stotteren. Bekijk zo nodig hoe je je bandbreedte kunt verbeteren >>> 
 • Heb je problemen met inloggen bij Zoom. Bekijk in de video hoe dit gaat en neem zo nodig contact op met het Zoom Help Center >>>

Reageren is niet mogelijk