Dialooghuis

Het maandelijkse Dialooghuis is het bruisende hart van de dialoogcommunity in Utrecht. Een laagdrempelige en gezellige avond om kennis te maken met de dialoog en elkaar te ontmoeten.

In het dialooghuis komen Utrechters samen voor ontmoeting en het delen van ervaringen. Van nieuwsgierigen tot dialoogliefhebbers, van startende begeleiders tot experts. In elk dialooghuis staat een thema centraal. We gaan daarover samen in dialoog. Ook is het mogelijk om nieuwe thema’s of dialoogvormen uit te proberen.

Nieuwsgierig? Iedereen is van harte welkom! Deelname is gratis.
Elke eerste woensdag van de maand op de Grytte Maliebaan 45.

Programma

19:00  Inloop met koffie
19:30  Kennismaking en inleiding
20:00  In groepen aan de slag
21:30  Informeel napraten
21:45  Afronding

Data & thema’s

Wo 1 maart – Vertrouwen
Wat komt te voet en gaat te paard? Juist, vertrouwen! Dit is het jaarthema voor 2023. Wat is vertrouwen eigenlijk voor jou? Heb je vertrouwen in jezelf? in de ander? in bestuurders? Wat is er nodig om vertrouwen te geven en vertrouwen te krijgen? We gaan het samen onderzoeken.
Aanmelden

Wo 5 april – Omgaan met ongewenst gedrag
Ongewenst gedrag of gewenst gedrag. Wat als iemand in jouw omgeving iets zegt of doet waar je je niet comfortabel bij voelt? Ga je confrontaties uit de weg of zeg je er wat van? En zo ja, op welke manier? Wat vind jij daar belangrijk in?
Aanmelden

Wo 3 mei – Hobbeldialogen
In een iets aangepaste vorm gaan we ‘levenshobbels’ onderzoeken. We focussen extra op het onderzoeken van hobbels en wat die jou brengen. Welke hobbels kom jij wel eens tegen in jouw leven? Hoe voel jij je in moeilijke situaties? Samen onderzoeken we de hobbels die ieder ervaart en bevragen we wat ze ons mogelijk brengen.
Aanmelden

Wo 7 juni – Doorgaan als het moeilijk is
Wat gebeurt er met jou op het moment dat de omstandigheden tegen zitten, of dat het je even niet lukt? Hoe zou je dit het liefst zien? En wat heb je daarvoor nodig? We gaan het samen hebben over dit thema en ontdekken wat ons mentaal veerkrachtig maakt.
Aanmelden

Wo 5 juli en Wo 2 augustus – Geen Dialooghuis (!)
In de maanden juli en augustus is er geen dialooghuis i.v.m. zomerstop.
We ontvangen je graag weer in het najaar!

Wo 6 september – Opnieuw beginnen
“Mijn vader zei altijd… ” Sommige levenslessen vergeet je nooit. Wijsheid, komt dat met de jaren? Welke wijsheid heb jij wel eens gehoord die je nooit zal vergeten? Wat is voor jou de waarde van wijsheid? Hoe geven we dat aan elkaar door?
Aanmelden

Wo 4 oktober – Kwali-tijd voor elkaar
Tijdens de Week van de eenzaamheid gaan we samen in dialoog over de kwaliteit van relaties. En welke rol speelt tijd daarin? Wanneer heeft iemand voor het laatst tijd voor jou genomen? Of heb jij tijd aan iemand gegeven? Tijdens dit speciale creatieve dialooghuis gaan we over dit thema in dialoog aan de hand van een creatieve vorm.
Aanmelden

Wat biedt het Dialooghuis aan begeleiders?

  • oefenen met het begeleiden van een dialoog
  • voorbereiden, uitwerken en/of uitproberen van een dialoogthema
  • vragen, ontvangen en/of geven van feedback
  • schrijven van een impressie van de bijeenkomst
  • hosten van een dialoogbijeenkomst

Wat biedt het Dialooghuis aan deelnemers?

  • nieuwe ontmoetingen
  • de mogelijkheid met elkaar in dialoog te gaan
  • kennismaken met de dialoog als gespreksvorm

Actief worden

Heb je een gespreksthema voor een van de Dialooghuisbijeenkomsten of een ander voorstel, mail dan naar info@utrechtindialoog.nl. Wil je je inzetten voor Utrecht in Dialoog door dialogen te begeleiden, ander vrijwilligerswerk of samenwerking? Mail dan naar  suzanne@utrechtindialoog.nl. Wil je leren dialogen te begeleiden? Bekijk dan de trainingsagenda voor al onze trainingen en workshops.

Reageren is niet mogelijk