Dialooghuis

Het maandelijkse Dialooghuis is het bruisende hart van de dialoogcommunity in Utrecht. Een laagdrempelige en gezellige avond om kennis te maken met de dialoog en elkaar te ontmoeten.

 

In het dialooghuis komen Utrechters samen voor ontmoeting en het delen van ervaringen. Van nieuwsgierigen tot dialoogliefhebbers, van startende begeleiders tot experts. In elk dialooghuis staat een thema centraal. We gaan daarover samen in dialoog. Ook is het mogelijk om nieuwe thema’s of dialoogvormen uit te proberen.

Nieuwsgierig? Iedereen is van harte welkom! Deelname is gratis.
Elke eerste woensdag van de maand op de Grytte Maliebaan 45.

Programma

19:00  Inloop met koffie
19:30  Kennismaking en inleiding
20:00  In groepen aan de slag
21:30  Informeel napraten
21:45  Afronding

Data & thema’s

Wo 1 maart – Vertrouwen
Wat komt te voet en gaat te paard? Juist, vertrouwen! Dit is het jaarthema voor 2023. Wat is vertrouwen eigenlijk voor jou? Heb je vertrouwen in jezelf? in de ander? in bestuurders? Wat is er nodig om vertrouwen te geven en vertrouwen te krijgen? We gaan het samen onderzoeken.
Aanmelden

Wo 5 april – Omgaan met ongewenst gedrag
Ongewenst gedrag of gewenst gedrag. Wat als iemand in jouw omgeving iets zegt of doet waar je je niet comfortabel bij voelt? Ga je confrontaties uit de weg of zeg je er wat van? En zo ja, op welke manier? Wat vind jij daar belangrijk in?
Aanmelden

Wo 3 mei – Hobbeldialogen
Dit thema wordt nog verder uitgewerkt. Maar een ding is zeker: we gaan het hebben over dialogen die moeilijk zijn. Spannende thema’s, waarvan je weet dat mensen haarscherp tegenover elkaar kunnen komen te staan. Hoe ga je over de ‘hobbels’ heen en kun je elkaar van mens tot mens ontmoeten?
Aanmelden

Wo 7 juni – (Thema open)
Voor dit dialooghuis staan we open voor een thema. Heb jij een suggestie of wil je zelf een thema uitwerken? Laat het ons weten via info@utrechtindialoog.nl
Aanmelden

Wo 5 juli – Verhalen veranderen
Welk verhaal heb jij wel eens gehoord wat indruk op je heeft gemaakt? In dit dialooghuis onderzoeken we de veranderkracht van verhalen. In een speciale workshopvorm leren we eerst over de kracht van verhalen. Ook gaan we zelf aan de slag.
Aanmelden

Wo 2 augustus – Levenswijsheid
Wijsheid, komt dat met de jaren? Welke wijsheid heb jij wel eens gehoord die je nooit zal vergeten? Wat is voor jou de waarde van wijsheid? Hoe geven we dat aan elkaar door?
Aanmelden

Wat biedt het Dialooghuis aan begeleiders?

  • oefenen met het begeleiden van een dialoog
  • voorbereiden, uitwerken en/of uitproberen van een dialoogthema
  • vragen, ontvangen en/of geven van feedback
  • schrijven van een impressie van de bijeenkomst
  • hosten van een dialoogbijeenkomst

Wat biedt het Dialooghuis aan deelnemers?

  • nieuwe ontmoetingen
  • de mogelijkheid met elkaar in dialoog te gaan
  • kennismaken met de dialoog als gespreksvorm

Actief worden

Heb je een gespreksthema voor een van de Dialooghuisbijeenkomsten of een ander voorstel, mail dan naar info@utrechtindialoog.nl. Wil je je inzetten voor Utrecht in Dialoog door dialogen te begeleiden, ander vrijwilligerswerk of samenwerking? Mail dan naar  Jorinde@utrechtindialoog.nl. Wil je leren dialogen te begeleiden? Bekijk dan de trainingsagenda voor al onze trainingen en workshops.

Reageren is niet mogelijk