Wandel je wijzer

Met een groep wandelen in de natuur, nieuwe mensen ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan over jouw leven. Dat doen we in ‘Wandel je wijzer’.

 

Ontmoet nieuwe mensen uit jouw stad! Al wandelend praten we over thema’s zoals geluk, gezondheid, veerkracht, zingeving… over dingen die het leven mooier maken. Wandel ook mee en deel jouw ervaringen en dromen. Ook staan we stil bij wat je zelf kunt doen om een stapje dichter bij jouw droom te komen.

Foto: Joris Louwes

De wandeldialoog

In een dialoog neem je echt de tijd om naar elkaar te luisteren. Sinds 2021 organiseert Utrecht in Dialoog dit niet alleen aan tafel, maar ook wandelend in de natuur. “Dat is een groot succes!” vertelt initiatiefneemster Helene van der Poel. Je merkt dat je wandelend makkelijker met elkaar praat dan aan tafel”. Een deelnemer zei na afloop:”Wezenlijke zaken bespreken met volslagen vreemdelingen is zo waardevol”.

Hoe werkt het?

We wandelen met een groep op verschillende plekken in Utrecht, zoals het Maximapark, Amelisweerd en in Overvecht. Een wandeling duurt 1,5 tot 2 uur en we wandelen ongeveer 5 km. Elke wandeling wordt begeleid door een getrainde wandeldialoogbegeleider. We wandelen in een groep en gaan in wisselende tweetallen steeds in gesprek. Meedoen is gratis. Meld je wel aan via de link. Dan weet de begeleider weet hoeveel mensen er komen. Na de wandeling is er tijd om nog even na te praten met koffie en thee. Iedereen is welkom! Hieronder zie je de eerstvolgende data en thema’s.

Leren om wandeldialogen te begeleiden?

In Amelisweerd

Onderstaande data zijn wandeldialogen in Amelisweerd. We verzamelen bij Stay Okay, Rhijnauwenselaan 14 in Bunnik.
We starten om 10 uur en zijn rond 12 uur weer terug en wandelen ongeveer 5 kilometer.

Za 25 maart – Kwali-tijd van leven
Levenskwaliteit: Wat betekent dat voor jou? Hoe ga je met jouw tijd om? genieten van het leven? Lekker in je vel zitten? Welke rol speelt veiligheid en gezondheid hierin voor jou?  Al wandelend gaan we over dit thema samen in dialoog. Lees meer en meld je aan

Za 22 april – Gezond werken
Wat betekent voor jou gezond werken? Wat is gewenst en ongewenst gedrag en hoe duidelijk geef jij je grenzen aan? Waar vind je de gezonde balans en hoe hou je het evenwichtig? Al wandelend gaan we over dit thema samen in dialoog. Lees meer en meld je aan

Za 20 mei – Je grenzen (ver)kennen
Hoe geef jij je grenzen aan en wat zijn jou grenzen? Hoe verken of misschien wel verleg je je grenzen? Hoe merk je je grenzen op of het ontbreken daaraan bij jou op bij anderen. Wat bied begrenzing jou? Hoe ga je daar mee om en wat doe je als je grens bereikt is? Lees meer en meld je aan

Za 24 juni – Omgaan met verschillen
Verschillend zijn we allemaal, hoe we nadenken, naar dingen kijken en ook hoe we eruit zien. Hoe gaan we om met verschillen? Wat ervaar je als verschillen, hoe onderzoek je verschillen en hoe overbrugbaar zijn verschillen voor jou? Lees meer en meld je aan

In Overvecht (vrouwendialoog)

Tijdens de wandeling ontmoet je andere vrouwen en ga je samen in gesprek over mooie thema’s uit het leven. Deze speciale vrouweneditie wordt georganiseerd in samenwerking met DOCK, Al Amal en de Zustercommissie An Nisa.

Za 18 maart – Vallen en opstaan
Tijd: 15:00-17:00. Locatie: Ghanadreef 2a, Utrecht
Leer meer en meld je aan

Z0 30 april – Invloed hebben
Tijd: 15:00-17:00. Locatie: Winterboeidreef 4, Utrecht
Leer meer en meld je aan

Za 27 mei – Rondkomen
Tijd: 15:00-17:00. Locatie: Ghanadreef 2a, Utrecht
Leer meer en meld je aan

Zo 25 juni – Op zoek naar rust
Tijd: 15:00-17:00. Locatie: Winterboeidreef 4, Utrecht
Leer meer en meld je aan

Wandel je mee?

Wil je ook lekker wandelen in de natuur, nieuwe mensen ontmoeten en mooie gesprekken voeren? Iedereen is welkom om mee te doen! Klik op de wandeling waarbij je wil aansluiten en meld je aan via de rode knop..

Heb je vragen of zijn er dingen waar we rekening mee moeten houden zodat je optimaal mee kunt doen? Mail dan naar info@utrechtindialoog.nl, we denken graag met je mee!

Meer

Bekijk de volledige dialoogagenda

Reageren is niet mogelijk