Welkom aan tafel

Wil je in gesprek met buurtgenoten, verschillende culturen of generaties? Wil je meepraten en luisteren naar verhalen van anderen? Hou je van een goed gesprek over wezenlijke zaken? Wil je ervaringen, dromen en perspectieven delen? Utrecht in Dialoog stimuleert al meer dan 10 jaar betekenisvolle gesprekken tussen Utrechters met verschillende achtergronden over belangrijke thema’s. Een dialoog respecteert verschillen, leidt tot nieuwe, verrijkende inzichten en verbondenheid in de stad.

Bekijk de dialoogagenda en schrijf je in voor een dialoogbijeenkomst. Bekijk ook ons youtubekanaal. Je bent van harte welkom.

Dialoog

Door deel te nemen aan een dialoog ervaar je wat een goed gesprek kan doen. Onder begeleiding van een getrainde dialoogbegeleider deel je ervaringen, dromen en mogelijkheden met 6 tot 8 anderen.

Door met elkaar te praten, leren we elkaar kennen en komen we erachter wat we belangrijk vinden: in de stad, onze wijk en buurt, binnen de organisatie waar we werken, in ons dagelijkse leven. Zo kunnen we met elkaar beter samenleven en -werken. Lees ervaringen van anderen >>>

Je kunt ook wandelend stadgenoten leren kennen in een ontmoet & wandel!

Ga in gesprek in jouw buurt!

Jouw buurt of wijk doet er toe! Het is de plek om contact te maken, actief te zijn en om samen de wijk en buurt tot een betere en fijnere plek te maken waar iedereen zich thuis kan voelen en erbij kan horen.

Utrecht in Dialoog is mede aanjager van Wijkdialogen in NoordOost, Leidsche Rijn en Lunetten/Zuid, wat jou de mogelijkheid biedt om met je buurt- en wijkgenoten in contact te komen en in dialoog te gaan over de thema´s die leven in jouw wijk en buurt. Ben je net verhuisd? Nieuw in de stad? Heb je behoefte aan contact, vriendschap en verbinding? Er zijn al buurtdialogen/series dialogen op de volgende locaties:

Wil je ook in gesprek in je buurt?

Dialooghuis

Je bent elke eerste woensdagavond van de maand van harte welkom bij het Dialooghuis Maliebaan 45. Je kunt hier andere dialoogliefhebbers ontmoeten om jouw ideeën uit te wisselen en tot uitvoering te brengen.

Lees wat mensen met passie voor dialoog te vertellen hebben.

En wil je leren hoe je zelf een dialoog kunt organiseren of begeleiden? In het trainingscentrum kun je hiervoor trainingen en workshops volgen!

Reageren is niet mogelijk