Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nacht van de Vrede: ruimte nemen en geven

za 24 september 2022, 21:00 - 23:00

Wat betekent ‘ruimte nemen en geven’ voor jou? Tijdens de Nacht van de Vrede ontdekken we het samen. Op 24 september organiseren PAX, Utrecht in Dialoog en de Kargadoor een verbindende vredesdialoog over dit thema. Wat is ruimte eigenlijk? Wanneer heb jij voor het laatst ervaren dat je ruimte kreeg? Hoe was dat? Hoe voel je je in een ruimte? En wat bepaalt of je ruimte in kan nemen, of juist niet? Wat vinden we belangrijk bij het verdelen van ruimte? Op deze vragen en andere gaan we in, tijdens een dialoog. Deze wordt begeleid door een getrainde begeleider van Utrecht in Dialoog.

We starten in de Kargadoor met een korte inspiratie over het onderwerp, en verdelen ons daarna in groepen om de dialoog te starten. Ontmoet nieuwe mensen en laat je inspireren door elkaar. Deze dialoog sluit aan op het programma van de Nacht van de Vrede. Meld je hier aan >>

Hoe ziet de avond eruit?

21:00 Inloop
21:30 Start programma
21:40 In dialoog in groepen
23:00 Gezamenlijk oogsten opbrengst en afsluiting

Dit programma sluit mooi aan bij het programma ‘The Revolution is Female‘ in Tivoli van 19:30 uur tot 21:00 uur. We raden je van harte aan om hierbij aan te sluiten om vervolgens samen het gesprek aan te gaan bij de Kargadoor.

Meld je aan!

Meedoen is kosteloos, reserveer snel jouw plaats bij de Kargadoor.  Reserveer hier >>

Over de PAX Vredesweek

Dit programma is onderdeel van de Nacht van de Vrede, die door PAX georganiseerd wordt in het kader van de Vredesweek 2022. De Vredesweek is dé week waarin mensen in heel Nederland in actie komen voor vrede. De Vredesweek is dit jaar van 17 t/m 25 september.

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een open gesprek waarin het gaat om echt luisteren naar elkaar. Niet luisteren om te reageren, maar om te begrijpen. Dit geeft verbondenheid en nieuwe inzichten. We ontmoeten elkaar met een oprechte nieuwsgierigheid naar hoe iemand ergens naar kijkt. We delen ervaringen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Iedereen komt aan bod en er wordt echt naar je geluisterd. Er staat altijd een thema centraal. Door het delen van ervaringen, ontdek je samen wat werkt en waar het wezenlijk om draait. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. In dialoog zie je andere betekenissen en kom je tot nieuwe inzichten. Belangrijke principes bij zo’n dialoog zijn: Luisteren met aandacht, het waarderen van verschillen en uitstellen van je eigen oordelen. Nadat jij door de bril van tien anderen hebt gekeken, ga je als rijker mens naar huis.

Meer

Dialogen Vredesweek 2022
Dialoogagenda

Gegevens

Datum:
za 24 september 2022
Tijd:
21:00 - 23:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Kargadoor
Oude Gracht 36
Utrecht, O3511 AP Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.