Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meer genieten van minder?

di 27 september 2022, 19:30 - 22:00

Je hoort wel vaker kritiek op de Nederlandse ‘consumptiemaatschappij’ en ‘prestatiemaatschappij’. Voel jij de druk om te ‘consuminderen’? Minder nieuwe spullen kopen, minder met de auto rijden, minder groot wonen omdat dat duurzamer is? Wat zou minderen doen met onze tevredenheid en ons levensgeluk? Dit onderzoeken we met elkaar in een dialoog. Doe je mee? Ieder perspectief is welkom en maakt het gesprek rijker! Meld je aan via de rode knop.

KargaDialogen

Deze dialoog hoort bij de reeks Kargadialogen: gesprekken voor een beter leven. Van september 2022 t/m en maart 2023 zullen zeven gesprekken plaatsvinden in de Kargadoor geïnspireerd op de zeven zonden. Je heb er vast van gehoord; woede, wellust, luiheid, hebzucht, ijdelheid, jaloezie, en gulzigheid. Wat betekenen deze vandaag de dag voor ons? Wat als we ons oordeel achterwege laten, en deze eigenschappen met elkaar onderzoeken aan de hand van eigen ervaringen? Wat leren we dan over wat ons gelukkig maakt, en hoe we in harmonie met andere en onze omgeving kunnen leven?

Meer genieten van minder?

Dit is het eerste gesprek uit de reeks, waar we ‘hebzucht’ onder de loep nemen en onderzoeken of en hoe we meer kunnen genieten van minder. Probeer jij te minderen of eenvoudiger te leven? Hoe makkelijk is het om dat te doen? Wat brengt het je? Zijn er dingen die je tegenhouden? Of geniet jij juist van royaal leven? We nodigen je van harte uit om je eigen ervaringen te delen en andere perspectieven te ontdekken. Ontmoet nieuwe mensen en laat je inspireren!

Programma

19:30 Inloop
19:45 Start programma
20:00 In dialoog in groepen
21:30 Gezamenlijk oogsten opbrengst en afsluiting

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een open gesprek waarin het gaat om echt luisteren naar elkaar. Niet luisteren om te reageren, maar om te begrijpen. Dit geeft verbondenheid en nieuwe inzichten. We ontmoeten elkaar met een oprechte nieuwsgierigheid naar hoe iemand ergens naar kijkt. We delen ervaringen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Iedereen komt aan bod en er wordt echt naar je geluisterd. Er staat altijd een thema centraal. Door het delen van ervaringen, ontdek je samen wat werkt en waar het wezenlijk om draait. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. In dialoog zie je andere betekenissen en kom je tot nieuwe inzichten. Belangrijke principes bij zo’n dialoog zijn: Luisteren met aandacht, het waarderen van verschillen en uitstellen van je eigen oordelen. Nadat jij door de bril van tien anderen hebt gekeken, ga je als rijker mens naar huis.

Meer

Kargadialogen
Dialoogagenda

Gegevens

Datum:
di 27 september 2022
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Kargadoor
Oude Gracht 36
Utrecht, O3511 AP Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.