KargaDialogen

In gesprek over vrijheid

De Kargadoor, Het Bevrijdingsfestival en Utrecht in Dialoog slaan hun handen ineen voor een serie inspirerende gesprekken. In 2022 is een inspirerende serie geweest over ‘beter leven’ op basis van de zeven zonden en zeven zaligheden. Nu in 2023 staat een neiuw thema centraal: Hoe vrij ben jij?

Hoe vrij ben jij?

Vrijheid, we hebben het er veel over, maar wat betekent het in jouw dagelijkse leven? Doe je wel echt wat jouw hart je ingeeft of conformeer je je aan je omgeving? Voel je je vrij om alles te zeggen? Of houd je een impopulaire mening voor jezelf? Belemmeren anderen jou of doe je dat misschien zelf? Wanneer ervaarde je dat je niet kon zeggen wat je wilt? en wat kwam er daardoor in de knel? Wat maakt dat je je wel vrij voelt en wat is daarvoor nodig? In deze dialogen onderzoeken we wat ons belemmert of juist stimuleert om vrij te zijn.  Utrecht in Dialoog, De Kargadoor en Bevrijdingsfestival Utrecht organiseren in mei en juni een serie dialogen over (on)vrijheid. Benieuwd wat jouw stadgenoten drijft? Kom dan meepraten en laat je verrijken! Elke keer lichten we een bepaald aspect van (on)vrijheid uit.

 

ProgrammaMensen in werfkelder van de Kargadoor

Drie avonden gaan we in dialoog over vrijheid. Bekijk hieronder de thema’s en schrijf je in!

Hoe vrij ben jij om…

 

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Ontmoeting vanuit wezenlijke nieuwsgierigheid staat voorop. We verkennen ervaringen, zienswijzen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je onderzoekt met elkaar wat werkt en waar het om draait. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. In dialoog zie je andere betekenissen en kom je tot nieuwe inzichten. Luisteren met aandacht en onderzoeken van eigen oordelen en andere zienswijzen zijn essentieel.

We starten de avond met een korte inspiratie op het thema. Dit kan door middel van bijvoorbeeld een spreker, oefening of film. Vervolgens onderzoeken we het thema in groepjes van 6 tot 8 doormiddel van de dialoog. Aan het einde van de avond proberen we gezamenlijk de lessen, inzichten en gedachten van de avond samen te vatten.

Reageren is niet mogelijk