Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online: Luisterworkshop

zo 4 oktober 2020, 13:00 - 16:00

Luisteren ligt aan de basis van menselijk contact en is de basis voor dialoog. Luisteren is fundamenteel om je in je leven te kunnen ontwikkelen in contact met anderen en de wereld waarin we leven. Luisteren is een en houding van open en nieuwsgierig zijn, sleutel tot verbinding en dialoog. Luisteren leidt tot effectieve samenwerking en begrip voor elkaar. Zowel in je werk als privé. Verdiep daarom je luistervaardigheid in de Week tegen Eenzaamheid. Aanmelden is verplicht!

Vanwege corona vindt de workshop online plaats en niet op Maliebaan 45 zoals eerder aangekondigd. 

Luisteren kun je leren

Luisteren kun je leren, als je bereid bent om er aandacht aan te besteden. Een dialoog is een instrument waarin we door naar elkaar te luisteren, door ervaringen en dromen te delen, door acties te formuleren, elkaar behulpzaam zijn in die ontwikkeling. Mits we met aandacht luisteren. Door te luisteren ontdek je wat degene met wie je in gesprek bent bezig houdt en wat hij of zij nodig heeft. 

Dialoog begint met luisteren

Met betrokkenen bij de buurtaanpak Erbij Horen, dialoogbegeleiders en iedereen die beter wil leren luisteren  onderzoeken we wat jouw luistergewoonten zijn en hoe je die zou kunnen verbeteren. Je gaat ervaren wat echt luisteren jou en degene met wie je in gesprek bent oplevert, op welke niveaus je luistert en welke factoren van invloed kunnen zijn op jouw luisterend vermogen en dus op jouw kwaliteit als gespreksbegeleider bij een dialoog of in andere situaties. We gaan veel oefenen in deze verdiepingsworkshop! We luisteren naar onszelf, naar anderen, het samenspel en geheel vanuit verschillende rollen. De uitnodiging is om nu al te starten met het observeren hoe anderen luisteren, bijvoorbeeld in een (online) dialoog. Als je gaat luisteren ontdek je de waarde ervan.

Wie is Julia van de Griendt?

‘De rijkdom in mijn leven wordt me vooral aangereikt door de mensen die ik ontmoet. Zij vertellen mij hun verhalen, ik mag dat van mijzelf bij hen kwijt. Die uitwisseling, het kennis mogen maken met de wereld, de kennis, de belevenissen, de gedachten van anderen, draagt wezenlijk bij aan wie ik ben en maakt me ontvankelijk voor wat er om mij heen gebeurt. Iedere ontmoeting is belangrijk, of deze nu privé of zakelijk is. Iedere verbinding met een ander draagt bij aan mijn persoonlijke groei. We kunnen niet leven zonder verbonden te zijn. ‘Wij’ bestaat tenslotte niet uit zij en ik, maar uit jij en ik. Ongeacht waar je vandaan komt, ongeacht welke rollen je hebt en vanuit welke rol je vertelt, ieders verhaal mag gehoord worden.’

Julia van der Griendt begeleidt dialooggesprekken in diverse settings en organiseert ‘Free Listening’ in Tilburg.  Ze opende in 2018 een 1- daagse Pop Up Luisterwinkel in het centrum van die stad om aandacht te vragen voor luisteren. Julia was 9 jaar coördinator bij Tilburg in Dialoog en verzorgde daar en voor Nederland in Dialoog (verdiepings-)trainingen. Vanuit haar achtergrond als Mindfulness trainer legt zij zich toe op mindful communiceren, en  daarin specifiek op luisteren. Ze is lid van de International Listening Association.

Gegevens

Datum:
zo 4 oktober 2020
Tijd:
13:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland + Google Maps

Reacties zijn gesloten.