Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Luisterworkshop

wo 23 maart 2022, 19:30 - 22:00

Luisteren is fundamenteel om je in je leven te kunnen ontwikkelen in contact met jezelf, anderen en de wereld. Luisteren is de basis voor dialoog, de sleutel tot verbinding, begrip voor elkaar en samenwerking.

Wil je beter leren luisteren? In deze workshop verdiepen we ons in verschillende manieren van luisteren, naar onszelf, anderen, de wereld en het geheel. Je bent van harte welkom, je kunt je aanmelden via de rode knop.

Luisteren kun je leren

Luisteren kun je leren, door er aandacht aan te besteden. Door met aandacht en op gelijkwaardige basis te luisteren ontdek je wat jij en degene met wie je in gesprek bent bezig houdt en nodig heeft. De uitnodiging is om nu al te starten met luisteren en observeren hoe anderen luisteren. Als je gaat luisteren, ontdek je de waarde ervan. 

Dialoog begint met luisteren

In deze workshop onderzoeken we wat jouw luistergewoonten zijn en hoe je die zou kunnen verbeteren. We luisteren naar onszelf, naar anderen, het samenspel en geheel vanuit verschillende rollen. Zo ontdekken we wat echt luisteren jou en degene met wie je in gesprek bent oplevert, op welke niveaus je luistert en welke factoren van invloed kunnen zijn op jouw luisterend vermogen en dus op jouw kwaliteit als dialoogbegeleider of in andere situaties waarin luisteren helpt.

De workshop is gebaseerd op de principes van de waarderende dialoog. We leren vooral door met elkaar te oefenen en te reflecteren op ervaringen!

Kosten

Gratis voor actief betrokken bewoners, vrijwilligers, studenten, met U-Pas en partners van Utrecht in Dialoog. 50 euro voor individuele deelnemers en deelnemers vanuit andere dialooginitiatieven. 150 euro voor deelnemers vanuit bedrijven en organisaties.

Graag overmaken op NL43 INGB 0007 6336 31 t.n.v. Stichting Utrecht in Dialoog o.v.v. de titel van de workshop/training. Op een andere manier betalen of een tegenprestatie leveren kan ook.

Wie zijn de trainers

Onze workshops worden begeleid door ervaren luisteraars, dialoogbegeleiders en trainers die verbonden zijn aan Utrecht in Dialoog. Mensen met passie voor dialoog en brede ervaring in het luisteren, begeleiden van dialogen en het verzorgen van trainingen voor Utrecht in Dialoog. 

Francisca Frenks begeleidt deze workshop. Ze geeft dialoogtrainingen en workshops voor dialoogbegeleiders en tafelorganisatoren als vrijwilliger en professional.

 

Gegevens

Datum:
wo 23 maart 2022
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Online, Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.