Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Training Wandeldialogen begeleiden

za 12 maart 2022, 09:30 - 12:00

In 2022 organiseren we een serie van 14 wandeldialogen. We zoeken hiervoor dialoogbegeleiders en bieden daarom een training aan. Uiteraard vindt die plaats al wandelend in de natuur. Heb je interesse in het begeleiden van wandeldialogen? Meld je aan voor de training via de rode knop!

Wat zijn wandeldialogen?

training wandeldialogenMet een groep wandelen in de natuur, nieuwe mensen ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan over een thema. Dat doen we in wandeldialogen. Tijdens deze wandeldialogen delen deelnemers ervaringen, inspireren elkaar, bespreken hun dromen en bedenken hoe ze die een stapje dichterbij kunnen brengen. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het proces.

We wandelen op verschillende plekken in Utrecht, zoals het Maximapark, Amelisweerd en Noorderpark Ruigenhoek. Een wandeldialoog duurt 1,5 tot 2 uur en we wandelen ongeveer 5 km.

Het uitgangspunt voor de onderwerpen in deze serie is het model van Positieve Gezondheid, waarbij gezondheid gezien wordt als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zo veel mogelijk eigen regie te voeren. Of in onze woorden: we gaan met elkaar in gesprek over geluk, gezondheid, veerkracht en zingeving.

Inhoud van de training

Afgelopen jaar hebben onder de naam ‘Walky-Talky’ al wandeldialogen plaatsgevonden. Hiervoor is de dialoogmethode die we allemaal kennen omgezet naar een vorm die al wandelend toegepast kan worden. In hoofdlijnen komt het erop neer dat je niet met een groep in dialoog gaat, maar in tweetallen in wisselende samenstelling met terugkoppelmomenten. Het geeft wel een andere dynamiek: als begeleider kan je bijvoorbeeld minder sturen in het proces. Soms praten de tweetallen over iets heel anders dan de ‘opdracht’ of raken geïnspireerd door iets in de omgeving.

Er is tijdens de training ook ruimte om andere ideeën uit te proberen en te experimenteren. 

Programma

9.30  Kennismaking en introductie
9.45 Ervaring opdoen met de wandeldialoog in de huidige vorm (maar korter)
Afsluitend ervaringen delen en suggesties bespreken
11.00 Nieuwe ideeën uitproberen
11.30 Evalueren
12.00 Einde

Voor wie?

Voor iedereen die interesse heeft om iets met de wandeldialogen te doen. We gaan ervan uit dat je al getraind bent in de dialoogmethodiek en hier al wat ervaring in hebt opgedaan.

Kosten

De training is gratis voor actief betrokken bewoners, onze vrijwilligers, studenten, mensen met een U-Pas en partners van Utrecht in Dialoog.

We vragen 150 euro voor deelnemers vanuit bedrijven en andere organisaties, en 50 euro voor deelnemers vanuit andere dialooginitiatieven. Graag overmaken op NL43 INGB 0007 6336 31 t.n.v. Stichting Utrecht in Dialoog o.v.v. de titel van de workshop/training. Mochten de kosten een drempel zijn, neem contact met ons op via jorinde@utrechtindialoog. We denken graag met je mee.

Gegevens

Datum:
za 12 maart 2022
Tijd:
09:30 - 12:00
Evenement Categorie:

Locatie

StayOkay Amelisweerd
Rhijnauwenselaan 14b
Bunnik, 3981HH Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.