Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Online DialoogHuis

wo 2 februari 2022, 19:30 - 21:30

In het Dialooghuis kun je een thema onderzoeken, bespreken of oefenen. Je kunt ook gewoon aansluiten om kennis te maken en mee te doen. Het Dialooghuis is de ontmoetingsplek voor dialoogliefhebbers, ervaren en startende dialoogbegeleiders. Heb je vragen, ideeën of plannen voor een specifieke dialoog? Wil je je voorbereiden op een van de komende dialogen? Spannende situaties bespreken of een nieuw thema oefenen? Je bent van harte welkom! Je kun je aanmelden via de rode knop en je wensen aangeven. Deelname is gratis.

Onze voorstel voor dit dialooghuis is over Invloed te praten. We hebben voor dit thema gekozen omdat er de komende tijd dialogen gehouden worden in het kader van de gemeenteraadverkiezingen. Invloed en verkiezingen impliceert bijna direct dat het zou moeten gaan om politieke invloed, om invloed bij plaatselijk, of buurt beleidsontwikkeling en – uitvoering. Het kan natuurlijk ook om heel andere invloed gaan: Op je werk in je relatie, in je vriendengroep, misschien is wel het interessantste hoe oefen je invloed uit en dat ieder daar gewoon een eigen context bij bedenkt. Nou ja in ieder geval is iets om met je groepje te bespreken. We staan natuurlijk open voor andere suggesties.

Eerste woensdagavond van de maand

Iedere eerste woensdagavond van de maand van 19:30 uur tot 21:30 uur is er een Dialooghuis, online via Zoom en/of live op Maliebaan 45. Het hangt af van de laatste coronamaatregelen. Inloop met zoomuitleg vanaf 19:15 uur. Als live ontmoeting mogelijk is kun je ook langskomen op Maliebaan 45. Aanmelden is altijd verplicht. Bij aanmelding ontvang je een link waarmee je kunt inloggen in een Online Zoomsessie of een bevestiging met het adres van Maliebaan 45. 

Bekijk ook alvast het overzicht dialoogbegeleiders gezocht!

Programma

19.15 uur: Inloop in Zoom ruimte
19.30 uur: Kennismaking, terugblik en wensen
20:00 uur: In groepen aan de slag/oefenen
21.15 uur: Opbrengsten en inzichten delen
21.30 uur: Vooruitblik en informeel napraten
22:00 uur: Afronding

Meld je alvast aan als dialoogbegeleider en voor de trainingen.

Mensen met passie voor dialoog

Het Dialooghuis Maliebaan45 is de ontmoetingsplek voor mensen met passie voor dialoog. Voor mensen die met elkaar in dialoog willen onder begeleiding van deskundige gespreksleiders, een thema in dialoogvorm willen verkennen, iets nieuws uit willen proberen, een idee willen bespreken of gewoon willen aanschuiven. Wil je een thema verkennen, iets nieuws uitproberen, een tafel begeleiden, heb je idee of wil je gewoon aanschuiven? Heb je vragen over de werkmaterialen voor dialoogbegeleiders of heb je speciale wensen? Wil je alleen met vrouwen, jongeren of mannen in gesprek? Wil je een tafel in het Engels? Wil je zelf een tafel verzorgen of iets heel anders? Je bent van harte welkom!

Wat kun je leren, oefenen en doen?

 • deelnemen aan een (oefen)dialoog
 • hartelijke ontvangst van bezoekers van het dialooghuis
 • feed back vragen/ontvangen/geven
 • een dialooghuis hosten, in levende lijve of online (na de training)
 • oefenen met het begeleiden van een dialoog (na de training)
 • een thema voorbereiden/uitwerken voor een dialoog (na de training)
 • hulp vragen/bieden/ontvangen bij begeleiden
 • een script voor een thema oefenen en/of testen
 • casuistiek, een lastige situatie inbrengen, om met elkaar van te leren
 • een intervisievraag inbrengen
 • een dialooghuis faciliteren of begeleiden
 • een impressie schrijven van een dialooghuis

Actief worden?

Vind je het leuk om het DialoogHuis te begeleiden, een training of workshop te leren verzorgen? Wil je graag een vaste dialooggroep begeleiden of op een andere manier actief worden? Neem contact op!

Gegevens

Datum:
wo 2 februari 2022
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Online, Zoom
Utrecht, Nederland + Google Maps

Reacties zijn gesloten.