Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Basistraining dialoog begeleiden

wo 20 april 2022, 19:30 - 21:30

Wil je zelf dialogen leren begeleiden? Meer weten over de waarderende dialoogmethodiek, de opbouw van een dialoogbijeenkomst, de fasen van een gesprek en oefenen met het begeleiden van dialooggroepen? Schrijf je dan in voor deze basistraining dialoog begeleiden. 

In de instructievideo maak je kennis met de achtergrond en principes van de dialoog en staan we stil bij de structuur, dialoogstappen  en de kunst van het begeleiden van een dialoogtafel. Aanmelden kan via de rode knop.

Zet ook alvast de afsluitingsavond in je agenda:

Eerst zelf ervaren

De werking van een dialoog moet je eerst ervaren: hoe de principes en fasen werken, wat het brengt en oplevert. We gaan er dan ook vanuit dat je eerst aan verschillende dialogen hebt deelgenomen.

Lees hier ook dialoog ervaringen van anderen >>>

Voorbereiding op de training: instructievideo en handboek

Belangrijk is dat je ter voorbereiding op de training het handboek doorleest en de instructievideo bekijkt. Deze sturen voor de training naar je toe.

In de instructievideo komen de volgende zaken aan bod:

  • Vaardigheden dialoogbegeleider
  • Waarderend onderzoek dialoogervaringen: wat is/maakt een goede dialoogbegeleider?
  • Basisprincipes van de waarderende dialoogmethode (Appreciative Inquiry)
  • De kunst van het luisteren en waarderend vragen
  • De verschillende fasen: 1) kennismaken, 2) ervaringen uitwisselen, 3) verlangens delen en 4) doen.

Bekijk alvast het handboek dialoog begeleiden >>>

Tijdens de training kun je eventuele vragen stellen, en zet je de kennis die je hebt opgedaan om in de praktijk. Samen met de trainer en andere deelnemers oefen je het begeleiden van een dialoog.

Wie zijn de trainers

De training wordt verzorgd door ervaren dialoogbegeleiders en trainers die verbonden zijn aan Utrecht in Dialoog. Mensen met passie voor dialoog en brede ervaring in het luisteren, begeleiden van dialogen en het verzorgen van trainingen voor Utrecht in Dialoog. Deze training wordt verzorgd door Gigi Dingler.

Gigi Dingler is een dialoogtrainer, begeleider en expert. Zij is  al jaren trainer bij Utrecht in Dialoog. Zij begeleidt dialoogsessies en verzorgt trainingen. Zij is graag in dialoog met jongeren en pas de gespreksvorm toe o.a. bij beleidsontwikkelingstrajecten en in de zorg.

En dan…. samen ervaren en doen!

Na de basistraining kun je direct aan de slag door ervaring op te doen samen met andere begeleiders. Dit tweede stuk van de training bestaat uit een aansluitende teamopdracht en de verdiepingstraining. Aan het eind van de basistraining kies je met jouw team een dialoog die echt gaat plaatsvinden over enkele weken. Jullie gaan deze begeleiden en je hierop voorbereiden. Samen maken jullie afspraken over wat jij nodig hebt en hoe jullie elkaar kunnen helpen. Ook is er voor elk groepje een ervaren begeleider beschikbaar om jullie op weg te helpen.

Afsluitende verdiepingstraining

Na de groepsopdracht komen we met z’n allen weer samen tijdens de afsluitende verdiepingstraining. We reflecteren op de ervaringen, verdiepen en kijken vooruit. Na volledige afronding van de de basistraining, de groepsopdracht en verdiepingstraining, ontvang jij jouw certificaat als dialoogbegeleider van Utrecht in Dialoog.

Zet de datum van de verdiepingstraining alvast in je agenda:

Oefenen in het Dialooghuis

Het Dialooghuis is een plek waar beginnende en ervaren dialoogbegeleiders bij elkaar komen om te oefenen met begeleiden, te experimenteren met spannende thema’s, en elkaar feedback te geven. Soms worden ook bijzondere (online) vormen verkend met ervaren dialoogbegeleiders.

Schrijf je alvast in voor de eerstvolgende Dialooghuizen:

Eens dat je een aantal keer heb geoefend kun je zelf dialogen gaan begeleiden. Je kunt ook eerst samen met een meer ervaren dialoogbegeleider begeleiden als je dat prettig vindt.

Bekijk hier de mogelijkheden om dialogen te begeleiden >>>

Kosten

  • 150 euro voor reguliere deelnemers of vanuit een organisatie
  • 50 euro voor vrijwilligers
  • 10 euro voor studenten en met U-Pas.

Graag overmaken op NL43 INGB 0007 6336 31 t.n.v. Stichting Utrecht in Dialoog o.v.v. Basistraining dialoog begeleiden. Mochten de kosten een probleem zijn voor je, neem dan contact op via jorinde@utrechtindialoog.nl, we denken graag met je mee.

Meer

Wat is een dialoog >>>
Onze trainers >>>
Waarderende dialoogmethodiek >>>
Utrecht in Dialoog online >>>
Werkmaterialen dialoogbegeleiders >>>
Meer over het begeleiden van een dialoog >>>

Gegevens

Datum:
wo 20 april 2022
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Grytte Maliebaan45
Maliebaan 45
Utrecht, 3581CD
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.