Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werkatelier: ‘Stemmen maken onze stad!’

do 14 april 2022, 19:30 - 21:30

 In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 2022 hebben we een reeks dialoogbijeenkomsten georganiseerd met bewoners uit verschillende wijken voor de campagne ‘Stemmen maken onze stad.’

We gingen in gesprek over wat er speelt in de wijk,  en deelden dromen voor een Utrecht waar we ons thuis voelen, waar we invloed hebben en andere wensen. Heb je meegedaan met één of meerdere van deze dialogen? Dan ben je van harte welkom!

 

Werkatelier

Tijdens een werkatelier onderzoeken we en verdiepen we ons gezamenlijk in de opbrengsten van de ‘Stemmen maken onze stad’ reeks. Het doel van dit werkatelier is  om de belangrijkste inzichten in kaart te brengen en te beslissen wat verder nodig is om deze ervaringskennis van bewoners meer bekendheid te geven richting de politiek en andere maatschappelijke spelers.

De inzichten en uitkomsten van de voorgaande dialogen hebben we verzameld en we zullen aan de hand daarvan antwoord proberen te geven op vragen als: ‘Is er een rode draad te zien in de dialogen, wat valt je op en wat vraagt er aandacht?’ en ‘Wat leren we uit de dialogen over wat er speelt in de wijken en hoe we met elkaar willen samenleven als Utrechters?’.

Tijden het werkatelier brengen we in beeld wat hetgeen is dat er volgens bewoners al bestaat en werkt en wat er nog nodig is om zich bijvoorbeeld thuis te voelen, of veilig te voelen, of een groenere omgeving te hebben. Door goed in kaart te brengen wat bewoners zelf willen doen, maar waar ze ook hulp bij nodig hebben, kunnen we met dit werkatelier een duidelijk overzicht krijgen dat we kunnen voorleggen bij de gemeenteraad en delen met de stad. 

Programma

19:00 Inloop

19:30 Introductie en uitleg werkatelier

20:00 Aan de slag: verzamelde opbrengsten bekijken

21:15 Inzichten met elkaar delen

21:30 Afsluiting

Meer
Wat is een dialoog?
Over de reeks: Stemmen maken onze stad

Gegevens

Datum:
do 14 april 2022
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Grytte Maliebaan45
Maliebaan 45
Utrecht, 3581CD
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.