Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Basistraining Dialoog begeleiden

ma 29 mei 2023, 19:30 - 21:30

Deze training is vol. Schrijf je in voor de volgende Basistraining op ma 4 september

Wil je zelf dialogen leren begeleiden? Meer weten over de waarderende dialoogmethodiek, de opbouw van een dialoogbijeenkomst, de fasen van een gesprek en oefenen met het begeleiden van dialooggroepen? Schrijf je dan in voor deze basistraining dialoog begeleiden. 

In de instructievideo maak je kennis met de achtergrond en principes van de dialoog en staan we stil bij de structuur, dialoogstappen  en de kunst van het begeleiden van een dialoogtafel. Meld je aan via de rode knop.

Eerst zelf ervaren

De werking van een dialoog moet je eerst ervaren: hoe de principes en fasen werken, wat het brengt en oplevert. We gaan er dan ook vanuit dat je eerst aan verschillende dialogen hebt deelgenomen.

Lees hier ook dialoog ervaringen van anderen >>>

Voorbereiding op de training: instructievideo en handboek

Belangrijk is dat je ter voorbereiding op de training het handboek doorleest en de instructievideo bekijkt. Deze sturen we voor de training naar je toe.

In de instructievideo komen de volgende zaken aan bod:

 • Vaardigheden dialoogbegeleider
 • Waarderend onderzoek dialoogervaringen: wat is/maakt een goede dialoogbegeleider?
 • Basisprincipes van de waarderende dialoogmethode (Appreciative Inquiry)
 • De kunst van het luisteren en waarderend vragen
 • De verschillende fasen: 1) kennismaken, 2) ervaringen uitwisselen, 3) verlangens delen en 4) doen.

De Basistraining

Je belangrijkste theorie heb je al tot je genomen in de voorbereiding. Daarom hebben we tijdens de training alle ruimte om samen te verdiepen op datgene wat we geleerd hebben en waar we nog vragen over hebben. In de avond staan daarom de vragen van deelnemers centraal en komen we door het delen van ervaring en kennis tot gezamenlijke wijsheid. Een ervaren trainer leidt deze avond in goede banen en maakt dat jij na afloop alles weet van de waarderende dialoogmethodiek.

Echt begeleiden leer je in de praktijk

Na de basistraining ontvang je een certificaat van deelname. Het echte begeleiden leer je natuurlijk in de praktijk. Tussen de basistraining en de afsluitende verdiepingstraining mag jij oefenen bij echte dialogen als snuffelbegeleider. Je wordt gekoppeld aan een ervaren begeleider, waarmee je samen kunt oefenen. In deze praktijkperiode kun je ook kosteloos deelnemen aan leeractiviteiten binnen het dialoognetwerk, zoals intervisies, workshops en activiteiten in het Dialooghuis. Je sluit deze periode af met de verdiepingstraining.

Afsluitende verdiepingstraining

Na de periode van oefenen en toepassen komen we samen tijdens de afsluitende verdiepingstraining. We reflecteren op de ervaringen, verdiepen en kijken vooruit. Na volledige afronding van de de basistraining, het begeleiden van ten minste twee dialogen in de praktijk en deelname aan de verdiepingstraining, ontvang jij jouw certificaat als Dialoogbegeleider (Practitioner).

Zet de datum van de verdiepingstraining alvast in je agenda:

Oefenen in het Dialooghuis

Het Dialooghuis is een plek waar beginnende en ervaren dialoogbegeleiders bij elkaar komen om te oefenen met begeleiden, te experimenteren met thema’s, en elkaar feedback te geven. Soms worden ook bijzondere (online) vormen verkend met ervaren dialoogbegeleiders. Bekijk de trainingsagenda voor de eerstkomende Dialooghuizen. Eens dat je een aantal keer heb geoefend kun je zelf dialogen gaan begeleiden. Je kunt ook eerst samen met een meer ervaren dialoogbegeleider begeleiden als je dat prettig vindt. Over deze mogelijkheden wordt je verder geinformeerd tijdens en na de training.

Kosten

 • 50 euro voor particuliere deelnemers
 • 250 euro voor deelnemers vanuit een organisatie
 • Gratis voor studenten en deelnemers met U-pas
 • Zijn de kosten een drempel voor je? Per training hebben we twee vrijkaarten beschikbaar.
  Neem daarvoor even contact op met info@utrechtindialoog.nl.

Wat zit er allemaal inbegrepen bij deze kosten?

 • Lesmateriaal waarderende dialoogmethodiek;
 • Basistraining incl. certificaat van deelname;
 • Mogelijkheden om na de training als snuffelbegeleider in de praktijk te oefenen samen met ervaren begeleiders;
 • Verdiepingstraining incl. certificaat practitioner.

Graag bij inschrijving de bijdrage overmaken op NL43 INGB 0007 6336 31 t.n.v. Stichting Utrecht in Dialoog o.v.v. ‘Basistraining dialoog begeleiden’. De training gaat door bij minimaal 8 inschrijvingen.

Wie zijn de trainers

De training wordt verzorgd door ervaren dialoogbegeleiders en trainers die verbonden zijn aan Utrecht in Dialoog. Mensen met passie voor dialoog en brede ervaring in het luisteren, begeleiden van dialogen en het verzorgen van trainingen voor Utrecht in Dialoog.

Meer

Wat is een dialoog >>>
Onze trainers >>>
Waarderende dialoogmethodiek >>>
Utrecht in Dialoog online >>>
Meer over het begeleiden van een dialoog >>>

Gegevens

Datum:
ma 29 mei 2023
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Grytte Maliebaan45
Maliebaan 45
Utrecht, 3581CD
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.