Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Basistraining Dialoog Begeleiden

do 27 januari 2022, 19:30 - 22:00

Wil je zelf dialogen leren begeleiden? Meer weten over de waarderende dialoogmethodiek, de opbouw van een dialoogbijeenkomst, de fasen van een gesprek en oefenen met het online begeleiden van dialooggroepen? Schrijf je dan in voor deze basistraining dialoog begeleiden. De training vindt plaats via Zoom.

In de instructievideo maak je kennis met de achtergrond en principes van de dialoog en staan we stil bij de structuur, dialoogstappen  en de kunst van het begeleiden van een dialoogtafel. Aanmelden kan via de rode knop. 

Eerst zelf ervaren

De werking van een dialoog moet je eerst ervaren: hoe de principes en fasen werken, wat het brengt en oplevert. We gaan er dan ook vanuit dat je eerst aan verschillende (online) dialogen hebt deelgenomen.

Lees hier ook dialoog ervaringen van anderen >>>

Voorbereiding op de training: instructievideo en handboek

Belangrijk is dat je ter voorbereiding op de training het handboek doorleest en de instructievideo bekijkt. Deze sturen voor de training naar je toe.

In de instructievideo komen de volgende zaken aan bod:

  • Online vaardigheden dialoogbegeleider
  • Waarderend onderzoek dialoogervaringen: wat is/maakt een goede dialoogbegeleider?
  • Basisprincipes van de waarderende dialoogmethode (Appreciative Inquiry)
  • De kunst van het luisteren en waarderend vragen
  • De verschillende fasen: 1) kennismaken, 2) ervaringen uitwisselen, 3) verlangens delen en 4) doen.

Bekijk alvast het handboek dialoog begeleiden >>>

In de online zoomsessie kun je eventuele vragen stellen, en zet je de kennis die je hebt opgedaan om in de praktijk. Samen met de trainer en andere deelnemers oefen je het begeleiden van een dialoog online.

Wie zijn de trainers

De training wordt verzorgd door ervaren dialoogbegeleiders en trainers die verbonden zijn aan Utrecht in Dialoog. Mensen met passie voor dialoog en brede ervaring in het luisteren, begeleiden van dialogen en het verzorgen van trainingen voor Utrecht in Dialoog. Deze training wordt verzorgd door Joop Kools.

Joop Kools verzorgt verschillende trainingen voor dialoogbegeleiders, begeleidt oefengroepen en het maandelijkse Dialooghuis, iedere eerste woensdagavond van de maand. Joop Kools geeft ook filosofieles in het hoger onderwijs, begeleidt moreel beraad en socratische gesprekken

En dan….?

Online basistraining dialoog begeleidenNa de basistraining kun je verder oefenen en praktijkervaring opdoen. Het Dialooghuis is een plek waar beginnende en ervaren dialoogbegeleiders bij elkaar komen om te oefenen met begeleiden, te experimenteren met spannende thema’s, en elkaar feedback te geven. Soms worden ook bijzondere (online) vormen verkend met ervaren dialoogbegeleiders.

Schrijf je alvast in voor de eerstvolgende Dialooghuizen:

Eens dat je een aantal keer heb geoefend kun je zelf dialogen gaan begeleiden. Je kunt ook eerst samen met een meer ervaren dialoogbegeleider begeleiden als je dat prettig vindt.

Bekijk hier de mogelijkheden om dialogen te begeleiden >>>

Kosten

50 euro voor vrijwilligers, 150 euro voor deelnemers vanuit organisaties, 10 Euro voor studenten en met U-Pas. Graag overmaken op NL43 INGB 0007 6336 31 t.n.v. Stichting Utrecht in Dialoog o.v.v. Online Dialoogtraining. Mochten de kosten een drempel zijn voor je, neem dan contact op via Jorinde@utrechtindialoog.nl. We denken graag met je mee.

Meer

Wat is een dialoog >>>
Onze trainers >>>
Waarderende dialoogmethodiek >>>
Utrecht in Dialoog online >>>
Online Zoomsessies en veilig Zoomgebruik >>>
Werkmaterialen dialoogbegeleiders >>>
Meer over het begeleiden van een dialoog >>>

Gegevens

Datum:
do 27 januari 2022
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Online
Utrecht, Nederland

Registraties zijn gesloten voor dit evenement.