Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Leidsche Rijn: Met elkaar in dialoog in 2022!

do 27 januari 2022, 10:00 - 13:00

Met elkaar in dialoog in Leidsche Rijn

We weten dat verbinding met anderen, verhalen met elkaar delen en écht naar elkaar luisteren ons veel kan brengen. Het kan daarom fijn zijn om ervaringen en inzichten over zowel persoonlijke als maatschappelijke thema’s met elkaar te delen. In verschillende buurten van de stad organiseren we met bewoners, vrijwilligers en partners regelmatig buurtdialogen. Het voeren van dialogen kan zorgen voor inzicht, verdieping en verbinding met elkaar.

Afgelopen jaar hebben we meerdere dialogen gevoerd met betrekking tot het thema ‘Erbij Horen’ in Leidsche Rijn. Onder het genot van lunches bij buurthuis Hof ‘t Spoor en maaltijden van Resto van Harte, zijn we tot ontzettend mooie bevindingen en ontmoetingen gekomen en zetten we dit in 2022 graag weer door met nieuwe energie en inspiratie.

Nieuwe rondes, nieuwe thema’s

We hebben reeds dialogen gevoerd over vriendschap, familie en vrijheid. De bedoeling is om op dezelfde voet verder te gaan, dieper in te gaan op al eerder besproken thema’s en het introduceren van nieuwe thema’s. Het bepalen en bedenken van de thema’s willen we graag de (toekomstige) deelnemers en begeleiders doen. Hierom staat er een bijeenkomst gepland op 27 januari, waar we met zijn allen kunnen meedenken en praten over de thema’s die we zullen kiezen voor de dialogen. We zullen aankomend jaar weer samenwerken met Buurtcentrum Hof ’t Spoor en Resto van Harte.

 Aangezien de gemeenteraadsverkiezingen er volgend jaar aankomen, is dit een goede eerste stap om na te gaan denken over wat er speelt in de wijk: waar denk jij dat het belangrijk is om over te praten in deze tijd? Wat leeft er in jouw buurt? Welke thema’s kunnen wel wat meer verdieping gebruiken? Tijdens deze bijeenkomst krijg je de kans om jouw ideeën met andere bewoners van de buurt uit te wisselen en deze om te zetten tot actie. Extra interessant als deze ideeën daadwerkelijk vanuit jullie zelf, als buurtbewoners van de Leidsche Rijn, komen.

Programma van de bijeenkomst

 10.00 uur: Inloop met koffie/thee

10.30 uur: Kennismaking, terugblik op buurtdialogen 2021

11:00 uur: In groepen aan de slag: het bedenken van thema’s

12:15 uur: Opbrengsten en inzichten delen

12.30 uur: Vooruitblik en informeel napraten

13:00 uur: Afronding

Wil je ook meedenken? Hartstikke leuk als je hierbij bent! Mocht je vragen hebben over de bijeenkomst, stuur dan even een mail naar info@utrechtindialoog.nl. Ben je enthousiast? Meld je dan via de rode knop bovenaan aan! 

Gegevens

Datum:
do 27 januari 2022
Tijd:
10:00 - 13:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Buurtcentrum Terwijde
Operettelaan 629 3543BR + Google Maps

Organisatoren

Utrecht in Dialoog
DOCK