Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Dialooghuis: als vlaggen konden spreken

wo 7 september 2022, 19:00 - 22:00

Vlaggen… Om iets te vieren, te protesteren, te rouwen, voor ceremonie, voor eenheid of voor een statement? We herkennen misschien de signalen, maar kennen we ook de verhalen? We zien tegenwoordig vlaggen in alle kleuren, vormen, rechtop, ondersteboven. Hang jij een vlag uit? Of heb je er geen. Als je zou mogen kiezen, welke vlag zou jij laten wapperen? En wat zou je daarmee willen zeggen? Wat betekent de symboliek van een vlag voor jou? Of heb je er eigenlijk niet zoveel mee? Tijdens dit dialooghuis verkennen we dit nieuwe thema door verhalen met elkaar te delen. Nieuwsgierig? Iedereen is van harte welkom!

 

Welkom in het Dialooghuis

In het Dialooghuis kun je een thema onderzoeken, bespreken of oefenen. Je kunt ook gewoon aansluiten om kennis te maken en mee te doen. Het Dialooghuis is de ontmoetingsplek voor dialoogliefhebbers, ervaren en startende dialoogbegeleiders. Heb je vragen, ideeën of plannen voor een specifieke dialoog? Wil je je voorbereiden op een van de komende dialogen? Een spannende situaties bespreken of een nieuw thema oefenen? Je bent van harte welkom! Je kun je aanmelden via de rode knop en je wensen aangeven. Deelname is gratis.

Elke eerste woensdagavond van de maand

Iedere eerste woensdagavond van de maand van 19:30 uur tot 21:30 uur is er een Dialooghuis op Maliebaan 45. Aanmelden is gewenst. Bij aanmelding ontvang je een bevestiging met het adres van Maliebaan 45. 

Programma

19.00 uur: Inloop met koffie/thee
19.30 uur: Kennismaking, terugblik en wensen
20:00 uur: In groepen aan de slag/oefenen
21.15 uur: Opbrengsten en inzichten delen
21.30 uur: Vooruitblik en informeel napraten
22:00 uur: Afronding

Wil je (verder) leren om dialogen te begeleiden? Bekijk dan onze trainingen.
Wil je je als vrijwilliger inzetten voor Utrecht in Dialoog en dialogen begeleiden die we organiseren? Mail naar info@utrechtindialoog, dan zetten we je op de mailinglijst!

Mensen met passie voor dialoog

Het Dialooghuis Maliebaan45 is de ontmoetingsplek voor mensen met passie voor dialoog. Voor mensen die met elkaar in dialoog willen onder begeleiding van deskundige gespreksleiders, een thema in dialoogvorm willen verkennen, iets nieuws uit willen proberen, een idee willen bespreken of gewoon willen aanschuiven. Wil je een thema verkennen, iets nieuws uitproberen, een tafel begeleiden, heb je idee of wil je gewoon aanschuiven? Heb je vragen over de werkmaterialen voor dialoogbegeleiders of heb je speciale wensen? Wil je alleen met vrouwen, jongeren of mannen in gesprek? Wil je een tafel in het Engels? Wil je zelf een tafel verzorgen of iets heel anders? Je bent van harte welkom!

Wat kun je leren, oefenen en doen?

 • deelnemen aan een (oefen)dialoog
 • hartelijke ontvangst van bezoekers van het dialooghuis
 • feedback vragen/ontvangen/geven
 • een dialooghuis hosten, in levende lijve of online (na de training)
 • oefenen met het begeleiden van een dialoog (na de training)
 • een thema voorbereiden/uitwerken voor een dialoog (na de training)
 • hulp vragen/bieden/ontvangen bij begeleiden
 • een script voor een thema oefenen en/of testen
 • casuistiek, een lastige situatie inbrengen, om met elkaar van te leren
 • een intervisievraag inbrengen
 • een dialooghuis faciliteren of begeleiden
 • een impressie schrijven van een dialooghuis

Actief worden?

Vind je het leuk om het DialoogHuis te begeleiden, een training of workshop te leren verzorgen? Wil je graag een vaste dialooggroep begeleiden of op een andere manier actief worden? Neem contact op!

Gegevens

Datum:
wo 7 september 2022
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Grytte Maliebaan45
Maliebaan 45
Utrecht, 3581CD
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.