Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wandel je wijzer: Wat eten we vanavond?

za 27 augustus 2022, 14:00 - 17:00

De Keukenmeid van Joachim Wtewael uit 1620 – Centraal Museum

Let op: deze bijeenkomst zit vol. Je kunt je nog aanmelden voor de wachtlijst, we nemen dan contact met je op indien er afmeldingen zijn.

‘Wat eten we vanavond?’ De vraag die je vroeger als kind stelde en de vraag die in je hoofd zit als je gehaast door de supermarkt loopt. Waar laat jij je door leiden bij jouw keuze voor het eten? Daarover gaan we met elkaar in gesprek tijdens deze wandeldialoog. Zijn het gewoontes uit jouw jeugd, godsdienstige regels, moet je een dieet volgen, vind je het belangrijk om gezonde keuzes te maken of wil je het milieu zo min mogelijk belasten? Hoe gebruik je eten om gevoelens te uiten of om met jouw gevoelens om te gaan? Hoe zit het met vieren, belonen, troost, sociale druk en stress? Doe je mee? Iedereen is welkom! Meld je aan via de rode knop bovenaan. 

Centraal Museum

Deze wandeldialoog begint in het Centraal Museum waar we eerst de tentoonstelling ‘De Gezonde Stad: Kunst van het overleven door de eeuwen heen’ bezoeken. De conservator van het museum geeft ons ter inspiratie op onze wandeldialoog een boeiende inleiding over onze voeding door de eeuwen heen. Voeding was ook in de ogen van de Utrechters uit de afgelopen eeuwen heel belangrijk als het ging om gezondheid. In de kookboeken werd tot in detail beschreven waar bepaalde etenswaren goed of slecht voor waren. Ook was voor iedereen duidelijk in welk seizoen je iets wel of niet moest eten. Teveel eten en drinken werd al vanaf de middeleeuwen als zeer ongezond gezien. Maar wat er op tafel stond was natuurlijk ook afhankelijk van wat iemand kon betalen. Van brood en stoofpotjes voor de armen tot scholen vol oesters voor de rijken.

Programma

13:45 Verzamelen bij het MuseumCafé
14:00 Welkom en verdelen in groepen
14:05 Naar tentoonstelling ‘De Gezonde Stad’ en inspiratie op het thema (Groep 1 of Groep 2)
14:25 Kennismaking en introductie wandeldialoog (Groep 1 of Groep 2)
14:40 Al wandelend in gesprek door de stad
16:15 Aankomst Centraal Museum en napraten met een drankje
17:00 Afsluiting

Wandel je wijzer

wandel je wijzerWandelend met elkaar in gesprek over geluk, gezondheid, veerkracht en zingeving. Met een groep wandelen in de natuur, nieuwe mensen ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan over jouw leven. Dat doen we in ‘Wandel je wijzer’. Tijdens deze wandelingen deel je ervaringen, inspireer je elkaar, bespreek je je dromen en bedenk hoe je die een stapje dichterbij kunt brengen. Een getrainde gespreksbegeleider begeleidt het proces.

Meer

Wat is een dialoog?
Wandel je wijzer
Bekijk de volledige dialoogagenda

Gegevens

Datum:
za 27 augustus 2022
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Centraal Museum
Agnietenstraat 1
Utrecht, Utrecht 3512 XA Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.