Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop: Krachtige vragen

do 9 maart 2023, 19:30 - 21:30

De perfecte vraag? Die is er niet. Toch is er een groot verschil tussen ‘goh, wat een hondenweer he?’ en ‘waar kijk jij naar uit vandaag?’ Op donderdag 9 maart neemt Saskia Tjepkema ons mee in de waarderende wereld van krachtige vragen.

In deze workshop ontdekken we samen welke vragen kunnen zorgen voor meer beweging in jouw gesprekken. Je kent het vast wel: wat begon als waarderende dialoog verandert in een klaagzang. Wat doe je dan met al die discussie, stelligheid of negatieve ervaringen? Als gesprekken stil vallen, blijven hangen bij een probleem, of heel algemeen worden…: hoe kun je met behulp van krachtige vragen het gesprek weer in een voorwaartse beweging brengen?

Meer beweging door krachtige vragen

Tijdens deze workshop in Grytte Maliebaan45 ontdekken we samen de waarde van krachtige vragen. Je maakt kennis met basisprincipes van ‘conversations worth having’. Ook leer je hoe je kunt omgaan met negatieve geluiden en soms ook verdrietige ervaringen die mensen delen. Want ook dat mag er zijn. Hoe kun je deze aanvaarden en het gesprek op een natuurlijke manier weer voorwaarts bewegen?

We starten vanuit onze eigen voorbeelden uit de praktijk. Waar loop jij wel eens tegenaan in het begeleiden van dialogen? Op wat voor momenten weet jij het ook even niet meer? Na deze workshop heb je misschien niet de perfecte vraag op zak, maar wel de bewustheid en oefening in het soort vragen die gaan over wat mensen echt beweegt. Vragen die verbinden, die niet alleen het hoofd, maar ook het hart raken. Vragen die iets doen met iemands perspectief, en… energie geven!

Over de trainer

Saskia Tjepkema neemt ons mee in de wereld van waarderende vragen. Zij is expert op het gebied van waarderend onderzoek en groot liefhebber van dialoog. Samen met collega’s schreef zij meerdere managementboeken waaronder ‘Waarderend veranderen’ en ‘Verhalen veranderen’. Zij is verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company, een adviesbureau op het gebied van leren, ontwikkelen en organisatieverandering.

Programma

19:00 Ontvangst met koffie en thee
19:30 Start en kennismaking
19:45 Aan de slag
21:30 Afronding

Meld je aan!

Deze workshop is kostenloos voor vrijwillige dialoogbegeleiders van Utrecht in Dialoog. Reserveer wel snel een plekje door je aan te melden via de registratieknop bovenaan de pagina.

Ook dialoogliefhebbers en/of groepsfacilitators van andere organisaties zijn van harte welkom, daarvoor vragen we een bijdrage van 50 euro. Graag bij inschrijving de bijdrage overmaken op NL43 INGB 0007 6336 31 t.n.v. Stichting Utrecht in Dialoog o.v.v. ‘workshop krachtige vragen’. De workshop gaat door bij minimaal 8 inschrijvingen.

Meer

Wat is een dialoog
Waarderende dialoogmethodiek
Trainingcommunity
Trainingsagenda

 

 

Gegevens

Datum:
do 9 maart 2023
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Grytte Maliebaan45
Maliebaan 45
Utrecht, 3581CD
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.