Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dialooghuis: vertrouwen

wo 1 maart 2023, 19:30 - 22:00

Het Dialooghuis

Het Dialooghuis is de ontmoetingsplek voor dialoogbegeleiders én voor mensen die met elkaar in dialoog willen. In het Dialooghuis kunnen dialoogbegeleiders ervaring opdoen, gespreksthema’s onderzoeken of uitproberen, een nieuwe dialoogopzet uitproberen en in dialoogvorm brainstormen over een idee. Mensen die met elkaar in dialoog willen gaan, kunnen aanschuiven om mee te doen of om kennis te maken met de dialoog. Doe je mee? Aanmelden kan via de rode knop!

Vertrouwen

Wat komt te voet en gaat te paard? Vertrouwen! Wat betekent vertrouwen voor jou? Voor de een is vertrouwen goed, maar controle beter. Voor de ander is vertrouwen iets waardevols. Het jaarthema van Utrecht in Dialoog is in 2023 ‘Vertrouwen’. Het woordenboek is er simpel over: steunen op, betrouwen, ergens vanuit gaan, rekenen op, hopen, geloven. Maar wat betekent het voor jou? Welke ervaringen heb je met vertrouwen, of juist wantrouwen? Wat maakt dat je vertrouwen geeft, of krijgt? We gaan het samen onderzoeken! Wat betekent vertrouwen? Wat helpt om elkaar te vertrouwen, jezelf te vertrouwen, de samenleving, beleidsmakers enz. Wat kan vertrouwen ons brengen als samenleving? In dit Dialooghuis nemen we dit thema voor het eerst onder de loep en gaan we hierover in dialoog.

Wanneer en waar

Iedere eerste woensdagavond van de maand is er een Dialooghuis in Grytte, Maliebaan 45 Utrecht.

Programma

19:00  inloop met koffie
19:30  kennismaking en inleiding
20:00  in groepen aan de slag
21:30  informeel napraten
21:45  afronding

Wat kun je als dialoogbegeleider leren, oefenen en doen

  • oefenen met het begeleiden van een dialoog
  • voorbereiden, uitwerken en/of uitproberen van een dialoogthema
  • vragen, ontvangen en/of geven van feedback
  • schrijven van een impressie van de bijeenkomst
  • hosten van een dialoogbijeenkomst

Wat biedt het Dialooghuis deelnemers

  • de mogelijkheid met elkaar in dialoog te gaan
  • kennismaken met de dialoog als gespreksvorm

Aanmelden

Als dialoogbegeleider
Wil je een Dialooghuis begeleiden of heb je een idee voor een Dialooghuis, meld je dan aan via de rode knop bovenaan de pagina. We nemen binnen 7 dagen contact me je op om je wensen of idee(ën) te bespreken.

Als deelnemer
Wil je deelnemen aan het volgende Dialooghuis meld je dan aan via de rode knop bovenaan de pagina. Deelname is gratis. Heb je een gespreksthema voor een van de Dialooghuisbijeenkomsten of een ander voorstel, mail dan naar info@utrechtindialoog.nl.

Actief worden

Wil je je inzetten voor Utrecht in Dialoog door dialogen te begeleiden, ander vrijwilligerswerk of samenwerking? Mail dan naar info@utrechtindialoog.nl. Wil je leren dialogen te begeleiden? We organiseren regelmatig trainingen.

Gegevens

Datum:
wo 1 maart 2023
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grytte Maliebaan45
Maliebaan 45
Utrecht, 3581CD
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.