Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wandel je wijzer: In balans zijn

wo 6 juli 2022, 14:00 - 17:00

Het bezoek aan de dokter van Hendrick Heerschop uit 1668 – Mauritshuis

Het vinden van een balans in ons leven is actueler dan ooit. Hierover gaan we met elkaar in gesprek tijdens de wandeldialoog. Wat is voor jou in balans zijn? Denk je aan rust/onrust, armoede/rijkdom, lichaam/geest of stad/natuur? Op welke momenten voel jij die balans? Zou je dit vaker willen en hoe kun je dit realiseren? Doe je mee? Iedereen is welkom! Meld je aan via de rod knop bovenaan. 

Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit.

Centraal Museum

Deze wandeldialoog begint in het Centraal Museum waar we eerst de tentoonstelling De Gezonde Stad bezoeken. Een museumdocent geeft ons ter inspiratie op onze wandeldialoog een boeiende inleiding over de zoektocht naar balans door de eeuwen heen. Zo is het behouden van de juiste balans in ons lichaam meer dan vijftien eeuwen lang dominant geweest in de gezondheidsleer. Eeuwenlang werd er namelijk gedacht dat het menselijk lichaam uit vier lichaamssappen (humoren) bestond. Bij iedereen was de verhouding tussen de humoren anders. Maar als die precieze verdeling uit evenwicht raakte, werd je ziek. Genezing was alleen mogelijk door de juiste balans weer te herstellen. De juiste voeding, beweging en rust waren daar heel belangrijk bij. Maar ook een gezonde stad moest en moet in evenwicht met zichzelf en de omgeving zijn. Het zoeken naar de juiste balans loopt dan ook als een rode draad door de gehele tentoonstelling heen.

Wandel je wijzer

Wandelend met elkaar in gesprek over geluk, gezondheid, veerkracht en zingeving. Met een groep wandelen in de natuur, nieuwe mensen ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan over jouw leven. Dat doen we in ‘Wandel je wijzer’. Tijdens deze wandelingen deel je ervaringen, inspireer je elkaar, bespreek je je dromen en bedenk hoe je die een stapje dichterbij kunt brengen. Een getrainde gespreksbegeleider begeleidt het proces.

Meer

Wat is een dialoog?
Wandel je wijzer
Bekijk de volledige dialoogagenda

 

Gegevens

Datum:
wo 6 juli 2022
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Centraal Museum
Agnietenstraat 1
Utrecht, Utrecht 3512 XA Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.