Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Training wandeldialogen begeleiden

za 1 juli 2023, 10:00 - 12:00

De wandeldialogen waren in 2022 een groot succes. Ook dit jaar organiseren we op verschillende plekken in Utrecht weer wandelingen die mensen sociaal, fysiek en mentaal in beweging brengen. Om dit aan te kunnen bieden zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die deze wandelingen kunnen begeleiden.

Wil je je graag inzetten voor een gezonde en verbonden samenleving en wandeldialogen begeleiden? Meld je dan aan voor de training via de rode knop!

We nemen van tevoren al even contact met je op ter kennismaking.

Wat zijn wandeldialogen?

Met een groep wandelen in de natuur, nieuwe mensen ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan over een thema. Dat doen we in wandeldialogen. Tijdens deze wandeldialogen delen deelnemers ervaringen, inspireren elkaar, bespreken hun dromen en bedenken hoe ze die een stapje dichterbij kunnen brengen. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het proces.

We wandelen op verschillende plekken in Utrecht, zoals Amelisweerd, Overvecht of het Máximapark. Een wandeldialoog duurt 1,5 tot 2 uur en we wandelen ongeveer 5 km.

Het uitgangspunt voor de onderwerpen in deze serie is het model van Positieve Gezondheid, waarbij gezondheid gezien wordt als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zo veel mogelijk eigen regie te voeren. Of in onze woorden: we gaan met elkaar in gesprek over geluk, gezondheid, veerkracht en zingeving.

Inhoud van de training

We gebruiken tijdens het wandelen de methodiek van de waarderende dialoog. Deze hebben we omgezet naar een vorm die al wandelend toegepast kan worden. In hoofdlijnen komt het erop neer dat je niet met een groep in dialoog gaat, maar in tweetallen in wisselende samenstelling met terugkoppelmomenten. Het geeft wel een andere dynamiek: als begeleider kan je bijvoorbeeld minder sturen in het proces. Soms praten de tweetallen over iets heel anders dan de ‘opdracht’ of raken geïnspireerd door iets in de omgeving.

Er is tijdens de training ook ruimte om andere ideeën uit te proberen en te experimenteren. 

Programma

10:00  Kennismaking en introductie
10:15 Ervaring opdoen met de wandeldialoog in de huidige vorm (maar korter)
11.30 Ruimte voor vragen, suggesties en reflectie
12:00 Evalueren en vervolgstappen
12.30 Einde

Voorbereiding

Wil jij iets met wandeldialogen doen? Iedereen is van harte welkom bij deze training! De wandeldialogen zijn gebaseerd op de methodiek van de waarderende dialoog. Het is belangrijk dat je al bekend bent met deze methodiek, want hier gaan we tijdens deze training niet uitgebreid op in.

Ben je nog niet bekend met deze dialoogvorm? Neem dan eerst even contact met ons op, dan kijken we samen wat nodig is. Je kunt mailen naar info@utrechtindialoog.nl.

Kosten

De training is gratis voor actief betrokken vrijwilligers/begeleiders bij Utrecht in Dialoog, studenten, mensen met een U-Pas en partners van Utrecht in Dialoog. Ben je nu nog niet actief, maar wil je dat wel worden, ook dan bieden we je de training gratis aan. Neem dan wel even contact met ons op om af te stemmen hoe en wat.

Ben je geen vrijwilliger, maar wil je als professional of vanuit je organisatie of initiatief deze kennis ook opdoen? Ook dan ben je van harte welkom om aan te sluiten. Als je namens een organisatie deelneemt, vragen we een bijdrage van 50 euro. Neem dan contact met ons op via info@utrechtindialoog, dan kijken we wat er mogelijk is!

Meer info

Wat is een dialoog
Waarderende dialoogmethodiek
Wandel je wijzer

Gegevens

Datum:
za 1 juli 2023
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Locatie

StayOkay Amelisweerd
Rhijnauwenselaan 14b
Bunnik, 3981HH Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.