Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Goed kwaad?

wo 19 oktober 2022, 19:30 - 22:00

De herfst kan prachtig zijn. Misschien wat melancholisch over wat er aan zomerse avonturen voorbij is.
Misschien wel kwaadheid over wat alsmaar niet van de grond wil komen… Ben jij wel eens goed kwaad?

Goed kwaad

In deze dialoog willen we van gedachten wisselen over de kracht van boosheid. Wat maakt jou boos? En wat zegt dat over wat je belangrijk vindt? Wat vind jij dat er nu eindelijk eens moet veranderen? Wat ga jij met die boosheid doen? Geeft boosheid je energie om tot actie over te komen, of verstil en verstar je juist? Kan de negatieve emotie van boosheid omgezet worden naar iets positiefs? Wat ligt binnen jouw eigen mogelijkheden om iets te veranderen? Wat zijn je ervaringen? En waar droom jij over? Deel je boosheid en je dromen. We nodigen je van harte uit om je eigen ervaringen te delen en andere perspectieven te ontdekken. Ontmoet nieuwe mensen en laat je inspireren!

KargaDialogen

Deze dialoog hoort bij de reeks Kargadialogen: gesprekken voor een beter leven. Van september 2022 t/m en maart 2023 zullen zeven gesprekken plaatsvinden in de Kargadoor geïnspireerd op de zeven zonden. Je heb er vast van gehoord; woede, wellust, luiheid, hebzucht, ijdelheid, jaloezie, en gulzigheid. Wat betekenen deze vandaag de dag voor ons? Wat als we ons oordeel achterwege laten, en deze eigenschappen met elkaar onderzoeken aan de hand van eigen ervaringen? Wat leren we dan over wat ons gelukkig maakt, en hoe we in harmonie met andere en onze omgeving kunnen leven?

Foto: Joris Lauwes

Programma

19:15 Inloop
19:30 Introductie en overzicht thema
20:00 Dialoog in groepen van 6-8 personen
21:30 Inzichten met elkaar delen
21:45 Afsluiting

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Ontmoeting vanuit wezenlijke nieuwsgierigheid staat voorop. We verkennen ervaringen, zienswijzen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je onderzoekt met elkaar wat werkt en waar het om draait. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. In dialoog zie je andere betekenissen en kom je tot nieuwe inzichten. Luisteren met aandacht en onderzoeken van eigen oordelen en andere zienswijzen zijn essentieel.

Meer

Kargadialogen
Dialoogagenda

Gegevens

Datum:
wo 19 oktober 2022
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Kargadoor
Oude Gracht 36
Utrecht, O3511 AP Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.