Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Echt thuis voelen

wo 10 mei 2023, 19:30 - 21:30

Bewoners van Leidsche Rijn, Vleuten en de Meern gaan in gesprek over waardevolle thema’s uit het leven. In de week van de positieve gezondheid staan we speciaal stil bij thema’s rondom mentale veerkracht en de regie op je eigen leven.

Let op: deze bijeenkomst gaat niet door.

Echt thuis voelen

Geborgenheid, veiligheid, jezelf kunnen zijn… Wat maakt dat jij je ergens thuis voelt? Wanneer kon jij voor het laatst echt jezelf zijn? Wat geeft jou de geborgenheid, de veiligheid om je daarin vrij te voelen? Over deze vragen en meer gaan we samen in dialoog.

Je kunt je thuis voelen in je eigen huis, bij je ouders ook al woon je daar niet meer, in je vriendenkring, in je stad of dorp. Wat maakt dat jij je thuis voelt? Zijn het de mensen om je heen of kun jij je ook heel goed in je eentje thuis voelen? Voel jij je thuis in je wijk? Hoe is dat voor jou je thuis voelen: ontspannen, vrij om je uit te spreken, verzorgd of actief, vol plannen? Is de plek belangrijk om je thuis te voelen? Voel jij je thuis in de omgeving waar je woont? Kun je daar jezelf zijn?

Programma van de bijeenkomst

19.30 uur: Inloop met koffie/thee + inspiratie op het thema
20.00 uur: Met elkaar in gesprek
21.15 uur: Opbrengsten en inzichten delen
21:30 uur: Einde dialoog

Met elkaar in gesprek

In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen, niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt. Je onderzoekt met elkaar waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod, wordt gehoord en is van harte welkom.

Utrecht in dialoog organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met Bruisend Balije, voor en door de buurt. Je bent van harte welkom om mee te doen! Meld je aan via de rode knop bovenaan de pagina. Vragen? Stuur dan even een mail naar info@utrechtindialoog.nl.

Gegevens

Datum:
wo 10 mei 2023
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Buurtcentrum De Pijler
Bovenpolder 80
De Meern, 3453 NP
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.