Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Doorgaan als het moeilijk is

wo 10 mei 2023, 09:45 - 12:00

Buurtgenoten in Leidsche Rijn gaan samen in gesprek over waardevolle thema’s uit het leven. In de week van de positieve gezondheid staan we speciaal stil bij thema’s rondom mentale veerkracht en de regie op je eigen leven.

Mentale veerkracht

Wat maakt een mens veerkrachtig, wat houdt iemand veerkrachtig? Heb je wel eens een tegenslag overwonnen? Voelde dat als veerkracht? Hoe is het om als maar successen te boeken? Wie veerkrachtig is heeft een bepaalde wendbaarheid om met het leven om te gaan. Een veerkrachtig mens kan als het ware met het leven op en neer bewegen. Wanneer je veerkrachtig bent, kan je nog steeds geraakt worden door wat het leven met zich meebrengt maar blijft je in wezen jezelf, en als de spanning wegvalt, ben je snel weer in balans. Hoe ervaar jij dat zelf? Hierover gaan we het met elkaar hebben.

Iedereen is van harte welkom! Schuif aan en deel je ervaring.

Programma van de bijeenkomst

09.45 uur: Inloop met koffie en thee
10.00 uur: Start dialoog
12.00 uur: Einde

Met elkaar in gesprek

In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen, niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt. Je onderzoekt met elkaar waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod, wordt gehoord en is van harte welkom.

Positieve gezondheid

Bij Indekerngezond komen we bij elkaar vanuit Positieve gezondheid (PG). Positieve gezondheid betekent een bredere kijk op je leven hebben. Met positieve gezondheid ligt de focus op de mensen zelf en op hun veerkracht, op dat wat je leven betekenisvol maakt. Door op deze manier naar onszelf te kijken wordt de kwaliteit van leven vergroot.

Je bent van harte welkom om mee te doen! Meld je aan via de rode knop bovenaan de pagina. Vragen? Stuur dan even een mail naar info@utrechtindialoog.nl.

Gegevens

Datum:
wo 10 mei 2023
Tijd:
09:45 - 12:00
Evenement Categorie:

Locatie

Indekerngezond
Kopenhagenstraat 41
Utrecht, Utrecht 3541 CE Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.