Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop: Doodgewoon luisteren

wo 8 februari 2023, 19:00 - 22:00

Hoe voeren we een goed gesprek over de dood? Wat kan ons daarbij helpen?

Ter voorbereiding op een nieuwe dialoogreeks over de laatste levensfase bieden we dialoogbegeleiders van Utrecht in Dialoog graag deze workshop aan. Wil je graag dialogen rondom dit thema gaan begeleiden? Schrijf je dan in voor deze workshop via de rode knop! De workshop wordt gegeven door Ben de La Mar van Stichting Luistergoud.

Hou er rekening mee dat deze workshop niet geschikt is voor mensen die recent een ingrijpend verlies hebben meegemaakt.

Doodgewoon luisteren

Luisteren naar angst, rouw en verlies rondom de dood, waarom is dit zo belangrijk? 41% van de Nederlanders praat nooit over de dood en 54% van de mensen geeft aan niet genoeg gesproken te hebben over dood met iemand die er nu niet meer is. Hierdoor is er na een overlijden meer verdriet en wordt het rouwproces bemoeilijkt. Dit blijkt uit onderzoek van van Sire, uitgevoerd in de periode van 25 tot en met 30 januari 2022. Deze workshop kan een begin zijn om hier verandering in te brengen.

Luisteren is een vaardigheid, die begint met je vermogen om te ontvangen. Daarom start deze workshop met het verkennen van onze eigen ontvankelijkheid voor de dood om van daaruit te onderzoeken wat troost kan bieden én hoe deze er uit kan zien. Je krijgt in deze bijeenkomst geen trucs aangeboden. Je krijgt wel een bijeenkomst waar inzicht ontstaat om een vervolgstap te kunnen zetten.

Aan de orde komen:

  • Ervaringen met en emoties over dood
  • Uithouden van het niet-weten
  • Dooddoeners en ruimtegevers

Meer

Trainingsagenda
Dialoogagenda

 

Gegevens

Datum:
wo 8 februari 2023
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grytte Maliebaan45
Maliebaan 45
Utrecht, 3581CD
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.