Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dialooghuis: polarisatie en meningsverschillen

wo 1 februari 2023, 19:30 - 22:00

Het Dialooghuis

Het Dialooghuis is de ontmoetingsplek voor dialoogbegeleiders én voor mensen die met elkaar in dialoog willen. In het Dialooghuis kunnen dialoogbegeleiders ervaring opdoen, gespreksthema’s onderzoeken of uitproberen, een nieuwe dialoogopzet uitproberen en in dialoogvorm brainstormen over een idee. Mensen die met elkaar in dialoog willen gaan, kunnen aanschuiven om mee te doen of om kennis te maken met de dialoog. Doe je mee? Aanmelden kan via de rode knop!

Polarisatie en meningsverschillen

Het thema van dit dialooghuis is polarisatie en meningsverschillen. Hoe ga je hiermee om? Hoe ziet dat er uit? Wat helpt om toch met elkaar verder te komen? Welke waarde zit er in verschillende meningen?

Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat drie kwart van de Nederlanders denkt dat meningsverschillen over maatschappelijke kwesties steeds groter worden. Een meerderheid maakt zich zorgen om polarisatie. Tijdens deze bijeenkomst onderzoeken we in dialoog met elkaar hoe we om kunnen gaan met meningsverschillen en wat de dialoog kan betekenen als het gaat om polarisatie.

Jorinde Luyts, coördinator van Utrecht in Dialoog nam in oktober deel aan een Europese bijeenkomst over het voorkomen van polarisatie. Als inleiding op de dialoog deelt ze hierover een aantal inzichten.

Nieuwsgierig naar alle bevindingen? De kun je lezen in de Conclusion Paper: Preventing Polarisation on a Local Level: Bringing Communities Together.

Wanneer en waar

Iedere eerste woensdagavond van de maand is er een Dialooghuis in Grytte, Maliebaan 45 Utrecht.

Programma

19:00  inloop met koffie
19:30  kennismaking en inleiding Jorinde
20:00  in groepen aan de slag
21:30  informeel napraten
21:45  afronding

Wat kun je als dialoogbegeleider leren, oefenen en doen

  • oefenen met het begeleiden van een dialoog
  • voorbereiden, uitwerken en/of uitproberen van een dialoogthema
  • vragen, ontvangen en/of geven van feedback
  • schrijven van een impressie van de bijeenkomst
  • hosten van een dialoogbijeenkomst

Wat biedt het Dialooghuis deelnemers

  • de mogelijkheid met elkaar in dialoog te gaan
  • kennismaken met de dialoog als gespreksvorm

Aanmelden

Als dialoogbegeleider
Wil je een Dialooghuis begeleiden of heb je een idee voor een Dialooghuis, meld je dan aan via de rode knop bovenaan de pagina. We nemen binnen 7 dagen contact me je op om je wensen of idee(ën) te bespreken.

Als deelnemer
Wil je deelnemen aan het volgende Dialooghuis meld je dan aan via de rode knop bovenaan de pagina. Deelname is gratis. Heb je een gespreksthema voor een van de Dialooghuisbijeenkomsten of een ander voorstel, mail dan naar info@utrechtindialoog.nl.

Actief worden

Wil je je inzetten voor Utrecht in Dialoog door dialogen te begeleiden, ander vrijwilligerswerk of samenwerking? Mail dan naar info@utrechtindialoog.nl. Wil je leren dialogen te begeleiden? We organiseren regelmatig trainingen.

Gegevens

Datum:
wo 1 februari 2023
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Grytte Maliebaan45
Maliebaan 45
Utrecht, 3581CD
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.