Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dialooghuis: Omgaan met je eigen onmacht

wo 6 december 2023, 19:30 - 22:00

Een laagdrempelige en inspirerende avond om kennis te maken met de dialoog en elkaar te ontmoeten. Het Dialooghuis is er voor iedereen.

 

Elke eerste woensdag van de maand is dit de ontmoetingsplek voor dialoogbegeleiders én voor mensen die met elkaar in dialoog willen. In het Dialooghuis kunnen dialoogbegeleiders ervaring opdoen, gespreksthema’s onderzoeken of uitproberen, een nieuwe dialoogopzet uitproberen en in dialoogvorm brainstormen over een idee. Mensen die met elkaar in dialoog willen gaan, kunnen aanschuiven om mee te doen of om kennis te maken met de dialoog. Doe je mee? Aanmelden kan via de rode knop!

Thema: Omgaan met je eigen onmacht

Oorlog… aan de andere kant van de wereld, of in jouw familie, jouw huis of zelfs in je eigen hoofd. Er gebeurt zoveel in de wereld. Je kan je soms machteloos voelen. Moet je een kant kiezen? Hoe kies je dat? Of blijf je neutraal? Wat kun je nou zelf wel of niet veranderen aan een situatie? Hoe kijk jij naar alles wat er om je heen gebeurt? Het zijn vragen die ons allemaal steeds meer bezig houden in de huidige onrustige wereld. In deze dialoog gaan we niet het gesprek aan over welke kant je kiest of wat jouw mening of oordeel is. We gaan het hebben over hoe je omgaat met je eigen onmacht, frustratie of woede. Wat gebeurt er in je op het moment dat er druk om je heen is? Wat doet dat met je? Wat helpt je om daarmee om te gaan? Hoe doen anderen dat? En hoe zou je dat het liefste willen? Ook bespreken we samen wat je als eerste stap zelf kunt zetten om dat ideale plaatje wat dichterbij te brengen.

Wanneer en waar

Iedere eerste woensdagavond van de maand is er een Dialooghuis in Grytte, Maliebaan 45 Utrecht.

Programma

19:00  inloop met koffie
19:30  kennismaking en inleiding
20:00  in groepen aan de slag
21:30  informeel napraten
21:45  afronding

Wat kun je als dialoogbegeleider leren, oefenen en doen

  • oefenen met het begeleiden van een dialoog
  • voorbereiden, uitwerken en/of uitproberen van een dialoogthema
  • vragen, ontvangen en/of geven van feedback
  • schrijven van een impressie van de bijeenkomst
  • hosten van een dialoogbijeenkomst

Wat biedt het Dialooghuis deelnemers

  • de mogelijkheid met elkaar in dialoog te gaan
  • kennismaken met de dialoog als gespreksvorm

Aanmelden

Als dialoogbegeleider
Wil je een Dialooghuis begeleiden of heb je een idee voor een Dialooghuis, meld je dan aan via de rode knop bovenaan de pagina. We nemen binnen 7 dagen contact me je op om je wensen of idee(ën) te bespreken.

Als deelnemer
Wil je deelnemen aan het volgende Dialooghuis meld je dan aan via de rode knop bovenaan de pagina. Deelname is gratis. Heb je een gespreksthema voor een van de Dialooghuisbijeenkomsten of een ander voorstel, mail dan naar info@utrechtindialoog.nl.

Actief worden

Wil je je inzetten voor Utrecht in Dialoog door dialogen te begeleiden, ander vrijwilligerswerk of samenwerking? Mail dan naar info@utrechtindialoog.nl. Wil je leren dialogen te begeleiden? We organiseren regelmatig trainingen.

Gegevens

Datum:
wo 6 december 2023
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grytte Maliebaan45
Maliebaan 45
Utrecht, 3581CD
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.