Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Creatieve dialoogreeks: positieve gezondheid als je ouder wordt

wo 20 december 2023, 10:00 - 12:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

€25

 20 december start er weer een creatieve dialooggroep. In een reeks van vijf bijeenkomsten komen we als oudere volwassenen bij elkaar om elkaar te ontmoeten en aan de slag te gaan met een thema. In een dialoogvorm maken we kennis met elkaar en met het thema. We maken hierbij gebruik van creatieve werkvormen die met kunstenaars zijn ontwikkeld. Denk aan tekenen, schrijven of zelfs theater! 

 

 • 20 december: Zinvol leven
  Wat zie jij als een zinvolle toevoeging aan je leven? Heb je iets waar je zingeving uithaalt? Wat maakt dit zo belangrijk voor jou? Of ben je juist nog erg zoekende?
 • 10 januari: Je gezond voelen
  Hoe werk jij aan je fysieke gezondheid? Gaat bij jou mentale en fysieke gezondheid samen op? Hoe heb jij dit van huis meegekregen of meegegeven aan kinderen/naasten? Wat maakt dat jij je wel of niet gezond voelt? Deze dialoog is in samenwerking met buurtsportcoach Marie-José Meulenbelt en is inclusief lunch.
 • 17 januari: Omgaan met verandering
  Hoe ga jij om met verandering? Vind je het fijn om in nieuwe situaties te komen of houd je je graag vast aan wat je al kent?
 • 24 januari: Zorgen voor jezelf
  Hoe zorg jij voor jezelf? Gaat dit makkelijk? Zorg je veel voor anderen? Hoe vind je hier balans in?
  31 januari: Thema wordt bepaald door jullie!

Programma

Photo © 2023 Joris Louwes
http://www.pushthisbutton.com
Utrecht in Dialoog. Creatieve dialoogreeks: In harmonie met je omgeving.
Thema: omgaan met meningsverschillen

09:45 uur Inloop

10.00 uur Introductie en start van de dialoog

11.45 uur Inzichten met elkaar delen

12.00 uur Afsluiting

Locatie

Wilhelminakerk Hobbemastraat 35, Utrecht, Utrecht

Creatieve dialoog

Tijdens deze dialogen ga je niet alleen met elkaar in gesprek, je onderzoekt ook op een creatieve manier het thema. Deze dialoog is onderdeel van de reeks: ‘Positieve gezondheid als je ouder wordt’. Deze reeks is vormgegeven met behulp van bewoners, DOCK, Wilhelminakerk en kunstenaars. Samen met Albert Hennipman en Katja Fred van het Huis van Betekenis, theatermaker Dieuwke Slump en schrijver Gerdi Keeler onwikkelden we een gespreksmethodiek gebaseerd op de waarderende dialoog waarbij kunst en verbeelding worden ingezet om het gesprek te verrijken. Middels deze culturele interventie word je uitgedaagd op een andere manier dan alleen via gesproken taal na te denken over het thema. De bewoners uit de wijk hebben inspiratie gegeven voor de thema’s.

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat men met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek kan het beste plaatsvinden in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Tijdens de dialoog zullen we ervaringen met elkaar delen over de thema’s in de Wilhelminakerk. Ontmoet en ontdek de ander en wissel gedachtes uit met mensen die je normaal niet zo snel zult spreken. Met de dialoog als instrument zullen we deze ochtend weer mooie inzichten krijgen en geïnspireerd raken door een ander.

Inschrijven

Aanmelden kan via de rode knop! Je schrijft je hiermee in voor de hele reeks van vijf dialogen.

De kosten voor een reeks van vijf dialogen zijn €25,-. Dit is inclusief koffie, thee, eenmalige lunch en een prachtig eindproduct wat gemaakt wordt door het Huis van Betekenis!  Utrecht in Dialoog is er voor iedereen in Utrecht. Mochten de kosten een drempel zijn, neem dan contact op met Suzanne Kruijs via suzanne@utrechtindialoog.nl. Er zijn namelijk een aantal vrijkaarten beschikbaar. Wil je een losse bijeenkomst bijwonen? Neem dan ook even contact op via suzanne@utrechtindialoog.nl.

Graag bij inschrijving vooraf de bijdrage overmaken op NL43 INGB 0007 6336 31 t.n.v. Stichting Utrecht in Dialoog o.v.v. ‘Positieve gezondheid als je ouder wordt’. Zodra jouw bijdrage ontvangen is, is jouw inschrijving definitief. Voor vragen over het overmaken kun je mailen naar suzanne@utrechtindialoog.nl.

Ben je verhinderd?
Geef het op tijd door. Als je je aanmeldt, rekenen we op jouw komst.

 • Bij afmeldingen tot uiterlijk 1 week voor de reeks ontvang je jouw bijdrage retour.
 • Bij afmeldingen binnen de laatste week verrekenen we 50% van de bijdrage.
 • Als je niet aanwezig bent en we hebben geen afmelding ontvangen, kunnen we jouw bijdrage helaas niet teruggeven. We hebben dan wel rekening gehouden met jouw komst.

Gegevens

Datum:
wo 20 december 2023
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
€25
Evenement Categorie:

Organisatoren

Utrecht in Dialoog
DOCK

Locatie

Wilhelminakerk
Hobbemastraat 35
Utrecht, Utrecht 3583 CW Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.