Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Creatieve dialoogreeks: Je thuis voelen

di 4 juni 2024, 13:15 - 15:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

€25

Op 7 mei start een nieuwe creatieve dialooggroep voor 60-plussers in De Musketon, Lunetten. Vijf weken lang zal er elke dinsdagmiddag een kunstzinnige dialoog plaatsvinden die u mooie gesprekken, inspiratie en inzichten brengt. Dit doen we door ervaringen met elkaar te delen waarbij we gebruik maken van creatieve middelen. Denk aan tekenen, schrijven of zelfs theater! En u hoeft er echt geen kunstenaar voor te zijn. Iedereen is welkom.

Het thema voor deze reeks is
‘Je thuis voelen’

Vijf dinsdagen treffen we elkaar
7, 14, 21, 28 mei en 4 juni
13.15 uur – 15.30 uur
De Musketon, Lunetten

 

 

 • 7 mei: Kan ik een écht mens spreken?
  Veel zaken regel je tegenwoordig digitaal. Hoe ga je daarmee om?
 • 14 mei: Gastvrijheid en vertrouwen
  Hoe vind je de balans tussen voorzichtig zijn en je helemaal afsluiten. Wanneer doe je de deur open voor iemand?
 • 21 mei: Je thuis voelen
  Je thuis voelen hoeft niet altijd een fysieke plek te zijn. In welke situaties of met welke mensen voel je je thuis?
 • 28 mei: Mijn plek
  Op welke plek woon ik? Wat is mijn plek in deze maatschappij? Waarom is dit mijn plekje? Welk gevoel hoort daar bij? Of hoor ik toch ergens anders thuis? Als ik zoek naar een andere plek, hoe doe ik dat dan?
 • 4  juni: Jullie bepalen het thema!

Programma

Photo © 2023 Joris Louwes
http://www.pushthisbutton.com
Utrecht in Dialoog. Creatieve dialoogreeks: In harmonie met je omgeving.
Thema: omgaan met meningsverschillen

13:15 uur Inloop

13.30 uur Introductie en start van de dialoog

15.15 uur Inzichten met elkaar delen

15.30 uur Afsluiting en mogelijkheid om nog na te praten

Locatie

De Musketon, Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht

Creatieve dialoog

Tijdens deze dialogen ga je niet alleen met elkaar in gesprek, je onderzoekt het thema ook op een creatieve manier. Deze reeks is vormgegeven in overleg met deelnemers, dialoogbegeleiders, kunstenaars en DOCK. Utrecht in Dialoog ontwikkelde zo een nieuwe gespreksmethodiek gebaseerd op de waarderende dialoog waarbij kunst en verbeelding dienen om het gesprek te verrijken. Op deze manier dagen we je uit anders dan alleen via gesproken taal na te denken over het thema.

Met speciale dank aan Albert Hennipman en Katja Fred van het Huis van Betekenis, theatermaker Dieuwke Slump en schrijver Gerdi Keeler.

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat men met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek kan het beste plaatsvinden in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Tijdens de dialoog zullen we ervaringen met elkaar delen over de thema’s in de Musketon. Ontmoet en ontdek de ander en wissel gedachtes uit met mensen die je normaal niet zo snel zult spreken of mensen waarmee je niet zo snel op deze manier zult spreken. Met de dialoog als instrument zullen we deze middag weer mooie inzichten krijgen en geïnspireerd raken door een ander.

Inschrijven

Aanmelden kan via de rode knop! Je schrijft je hiermee in voor de hele reeks van vijf dialogen.

De kosten voor een reeks van vijf dialogen zijn €25,-. Dit is inclusief koffie, thee en een prachtig eindproduct wat gemaakt wordt door het Huis van Betekenis!  Utrecht in Dialoog is er voor iedereen in Utrecht. Mochten de kosten een drempel zijn, neem dan contact op met Suzanne Kruijs via suzanne@utrechtindialoog.nl. Er zijn namelijk een aantal vrijkaarten beschikbaar. Wil je een losse bijeenkomst bijwonen? Neem dan ook even contact op via suzanne@utrechtindialoog.nl.

Graag bij inschrijving vooraf de bijdrage overmaken op NL43 INGB 0007 6336 31 t.n.v. Stichting Utrecht in Dialoog o.v.v. ‘Creatieve dialoog Lunetten’. Zodra jouw bijdrage ontvangen is, is jouw inschrijving definitief. Voor vragen over het overmaken kun je mailen naar suzanne@utrechtindialoog.nl.

Ben je verhinderd?
Geef het op tijd door. Als je je aanmeldt, rekenen we op jouw komst.

 • Bij afmeldingen tot uiterlijk 1 week voor de reeks ontvang je jouw bijdrage retour.
 • Bij afmeldingen binnen de laatste week verrekenen we 50% van de bijdrage.
 • Als je niet aanwezig bent en we hebben geen afmelding ontvangen, kunnen we jouw bijdrage helaas niet teruggeven. We hebben dan wel rekening gehouden met jouw komst.

Gegevens

Datum:
di 4 juni 2024
Tijd:
13:15 - 15:30
Kosten:
€25
Evenement Categorie:

Locatie

De Musketon
Hondsrug 17-19
Utrecht, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.