Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wandeldialoog: Kwaliteit van leven met een chronische aandoening

za 14 september 2024, 10:00 - 12:00

Wandel je wijzer

Met een groep wandelen in de natuur, nieuwe mensen ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan over jouw leven. Dat doen we in ‘Wandel je wijzer’.

Kwaliteit van leven met een chronische aandoening
Zes op de tien Nederlanders hebben een chronische aandoening volgens het nivel (2022). Welke aandoening dat is en hoeveel last je daarvan hebt hangt af van verschillende factoren zoals de aard van de ziekte en de leeftijd. Bekende voorbeelden zijn een chronisch hoge bloeddruk, diabetes, hart- en vaat ziekten, astma etc. Sommigen kunnen hier met behulp van medicatie of leefstijlinterventies goed mee leven en hebben niet heel erg veel last van de kwaal. Ze zijn ook actief in werk, studie, of zorgen voor een gezin. Voor anderen gaat de kwaliteit van leven achteruit. In deze wandeldialoog verkennen we met deelnemers bekend met een chronische aandoening van je zelf of je naasten hoe je met een chronische aandoening je leven op een zinvolle manier kunt inrichten, met plezier kunt leven en wat daarvoor nodig is.

Ontmoet nieuwe mensen uit jouw stad! Al wandelend praten we over thema’s zoals geluk, gezondheid, veerkracht, zingeving… over dingen die het leven mooier maken. Wandel ook mee en deel jouw ervaringen en dromen. Ook staan we stil bij wat je zelf kunt doen om een stapje dichter bij jouw droom te komen.

We wandelen deze keer in Amelisweerd. We verzamelen bij Stay Okay, Rhijnauwenselaan 14 in Bunnik. We starten om 10:00, zijn rond 12:00 uur weer terug en wandelen ongeveer 5 kilometer. Wil je meedoen? Iedereen is welkom! Meedoen is gratis. Meld je wel even aan via de rode knop bovenaan.

Programma

09:45uur: verzamelen bij verzamelplaats

10:00 uur: welkom en introductie op het thema
10:15 uur: Wandelend met elkaar in gesprek
11:45 uur: inzichten met elkaar delen en afronden
12:00 uur: napraten met koffie of thee

Gegevens

Datum:
za 14 september 2024
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Locatie

StayOkay Amelisweerd
Rhijnauwenselaan 14b
Bunnik, 3981HH Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.