Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop: Verdiepend luisteren

ma 30 september 2024, 19:00 - 22:00

€50

De kunst van verdiepend luisteren: Ontdek verschillende verhaallagen in een gesprek.

 

“Elk goed gesprek begint met luisteren, en luisteren is een kunst”, vertelt Ben de La Mar, trainer bij Stichting Luistergoud. Een verhaal gaat verder dan alleen de feiten. Ook emoties en gedachten bij de situatie spelen in een verhaal een rol. Net als de betekenis die de persoon eraan geeft. En het raakt ook aan de waarden die voor de ander van belang zijn. Deze vier lagen in een gesprek kunnen aangeboord worden. Na deze workshop ben je je er nog meer van bewust dat je vragen moet stellen om een ander te begrijpen.

In voorbereiding op de maand van de Dialoog, ‘De Kunst van het luisteren’ biedt Utrecht in Dialoog deze speciale workshop aan voor haar vrijwilligers en andere belangstellenden.

Workshop
In de workshop behandelen we drie onderdelen:

  • Zelfervaring van het gelaagde gesprek;
  • Resoneren van waarden in een gesprek; 
  • Ontdekken van welke vragen wat oproepen.

Programma

19:00 Inloop met koffie/thee
19:15 Start kennismaking
21:45 Afronding workshop

Kosten
€ 50,-
Kosteloos voor vaste vrijwilligers/dialoogbegeleiders bij Utrecht in Dialoog

Trainer

De training wordt verzorgd door Ben de La Mar, trainer bij Stichting Luistergoud. “Als trainer ben ik in de positie om mensen zo een stapje verder te helpen, op een voor hen prettige wijze. Ik ben tevreden wanneer mensen enthousiast op huis aan gaan en ten minste één verkregen handvat of inzicht gaan uitproberen”

Stichting Luistergoud en Utrecht in Dialoog delen de liefde voor luisteren en het verspreiden van kennis en vaardigheden om gesprekken in onze samenleving te verbeteren. Meer info? www.luistergoud.nl

Aanmelden

Meld je aan via de registratieknop bovenaan de pagina. De workshop gaat door bij minimaal 8 inschrijvingen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus geef op tijd door als je verhinderd bent.

Gegevens

Datum:
ma 30 september 2024
Tijd:
19:00 - 22:00
Kosten:
€50
Evenement Categorie:

Locatie

Grytte Maliebaan45
Maliebaan 45
Utrecht, 3581CD
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisatoren

Utrecht in Dialoog
Luistergoud

Reacties zijn gesloten.