Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Je veilig voelen

vr 23 september 2022, 16:00 - 20:00

Op 23 September is er een speciale ontmoetingsavond voor buurtgenoten in het buurtcentrum Bij de buren in Parkwijk, Leidsche Rijn. Tijdens deze avond ontmoet je mensen uit jouw buurt en ga je samen de dialoog aan over een thema wat buurtgenoten zelf gekozen hebben. Deze avond staat het thema ‘je veilig voelen’ centraal. Aansluitend is de mogelijkheid om samen te genieten van een heerlijk diner van Resto VanHarte.

Wanneer voel jij je veilig? Wat is er dan anders wanneer je je niet veilig voelt? Voel je je veilig in je eigen wijk? Wat zou er moeten veranderen om je het grootste gedeelte van de tijd veilig te voelen? We zijn met wijkgenoten in gesprek gegaan over welk thema jullie nou écht aan het hart gaat en dit blijkt voor velen een onderwerp te zijn waar we veel inzichten uit kunnen halen en mee in de diepte kunnen gaan. Misschien herken je je wel in de verhalen van een ander of wil je graag leren van andermans inzichten.

Aansluitend diner
Je bent van harte welkom bij buurtcentrum ‘bij de buren’ om mee te praten, te dromen en te doen! Na de dialoog is de mogelijkheid om samen te dineren bij Resto van Harte; dit is naar keuze. Eet je mee? Meld je dan wel even aan daarvoor. De prijs voor het diner is 7 euro. Heb je een u-pas? Dan is het 5 euro. Heb je je aangemeld voor deze dialoog en wil je ook mee eten? Reserveer dan even via reserveren.restovanharte.nl of 0900-9003030 (op werkdagen tussen 9 en 12.30). We kunnen rekening houden met (di)eetwensen.

Met elkaar in gesprek

Utrecht in DialoogIn buurtcentrum Bij de Buren gaan buurtgenoten regelmatig met elkaar in dialoog over verschillende thema’s. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen, niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt. Je onderzoekt met elkaar waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod, wordt gehoord en is van harte welkom.

Samen met Resto VanHarte

Resto VanHarte en Utrecht in Dialoog delen de missie om mensen met elkaar in verbinding te brengen. De combinatie tussen een heerlijk diner en een verbindend gesprek is daarom gemakkelijk gemaakt. Resto VanHarte verbindt mensen via een heerlijk en betaalbaar driegangen diner. Samen met buurtgenoten geniet je van een lekker, gezond en vers driegangendiner voor gemiddeld zeven euro. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven.

Programma

15:45: Inloop
16:00: Aanvang met een inspiratie op het thema
16:15: Met elkaar in gesprek
17:45: Opbrengsten delen en afronden
18:00: Samen met elkaar eten bij Resto VanHarte, voor degenen die dat willen!

Mocht je vragen hebben over deze dialoog, stuur dan even een mail naar info@utrechtindialoog.nl.

Meer

Wat is een dialoog
Bij de Buren

Gegevens

Datum:
vr 23 september 2022
Tijd:
16:00 - 20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Bij de Buren
Eerste Oosterparklaan 76
Utrecht, 3544 AK Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.