Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Parkwijk: Je veilig voelen

vr 9 december 2022, 14:30 - 16:30

Op 9 december gaan wij weer met elkaar in gesprek aan de hand van een thema die door de buurt gekozen is en als belangrijk wordt gezien. Dit keer gaan we met elkaar in dialoog aan de hand van het thema ‘Je veilig voelen’.

Wanneer voel jij je veilig? Wat is er dan anders wanneer je je niet veilig voelt? Voel je je veilig in je eigen wijk? Wat zou er moeten veranderen om je het grootste gedeelte van de tijd veilig te voelen? We zijn met wijkgenoten in gesprek gegaan over welk thema jullie nou écht aan het hart gaat en dit blijkt voor velen een onderwerp te zijn waar we veel inzichten uit kunnen halen en mee in de diepte kunnen gaan. Misschien herken je je wel in de verhalen van een ander of wil je graag leren van andermans inzichten..

Woon je in Terwijde of in de buurt? Dan ben je van harte welkom om mee te praten, te dromen en te doen!

Met elkaar in gesprek

Utrecht in DialoogIn buurtcentrum Bij de Buren gaan buurtgenoten regelmatig met elkaar in dialoog over verschillende thema’s. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen, niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt. Je onderzoekt met elkaar waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod, wordt gehoord en is van harte welkom.

Programma

14:30 Aanvang met een inspiratie op het thema
14:45 Met elkaar in gesprek
16:15 Opbrengsten delen en afronden
16:30 Samen eten bij Resto van Harte voor wie wil

Mocht je vragen hebben over deze dialoog, stuur dan even een mail naar info@utrechtindialoog.nl.

Stemmen maken onze Stad

Deze bijeenkomst maakt deel uit van het project ‘Stemmen maken onze stad’ . In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseert Utrecht in Dialoog samen met buurtbewoners en partners in de wijk gesprekken over wat er speelt. Dit doen we op verschillende plekken in Utrecht. De ideeën, inzichten, wensen en behoeften die uit deze gesprekken komen verzamelen we en koppelen we terug naar de gemeente en alle betrokkenen.

Meer

Wat is een dialoog
Bij de Buren
Stemmen maken onze stad

Gegevens

Datum:
vr 9 december 2022
Tijd:
14:30 - 16:30
Evenement Categorie:

Locatie

Bij de Buren
Eerste Oosterparklaan 76
Utrecht, 3544 AK Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.