Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontmoet & Wandel: Groene energie

wo 20 oktober 2021, 18:00 - 19:00

Het thema van deze Ontmoet & Wandel is: Groene energie. Waar denk je aan bij groene energie: bewegen in het groen, windmolens, zonnepanelen, aardwarmte, de kracht van de natuur…? Hoe voel je je door deze groene energie? Doe mee met de online matchingssessie en organiseer daarna een wandeling met je wandelmaatje. Deel je ervaringen en luister naar anderen terwijl je Utrecht te voet verkent. Iedereen is welkom! We laten ons inspireren door het verhaal van Sandor Penninga, Energie Ambassadeur, die zijn huis heeft verduurzaamd. Lees hier hoe Sandor zelf energie wil opwekken en waarom hij een wijkcooperatie op wil richten. En bekijk de video met groene projecten uit Noordoost en het hele land!

Groene energie

Waar denk je aan als je aan groene energie denkt? Ben je gepassioneerd door het vergroenen van je energieverbruik? Geven groene bomen, bladeren en natuur je energie? Gaat het om mentale energie (ergens zin in hebben), de energie van iets samen doen met andere mensen, de energie van fysiek bewegen? Hoe gebruik je deze groene energie en deel je deze met anderen? Hoe maak je meer duurzame energie voor jezelf en voor anderen? Wat betekent groene energie voor uw leven in de toekomst?

Lees ook Fee’s ervaring met een dialoog over duurzame economie.

Leidraad voor het wandelgesprek

  1. Kennismaken: Wie ben je, waar denk je aan als je aan groene energie denkt?
  2. Ervaringen: Deel een ervaring die voor jou groene energie vertegenwoordigt. Wat heeft dit mogelijk gemaakt? Hoe voelde je je hierdoor?
  3. Dromen: Hoe wil je in de toekomst meer groene, duurzame, positieve energie creëren?
  4. Doen: Hoe ga je de eerste stap zetten om die energie te creëren? Hoe ga je het met anderen delen?
  5. Evaluatie: Wat neem je mee van dit gesprek?

Ontmoet & Wandel

Deze dialoog maakt deel uit van de reeks Ontmoet & Wandel. Een initiatief speciaal voor in Coronatijd onder het motto beter een goeie buur dan een verre vriend. Een lichtvoetige serie waarin je verschillende mensen ontmoet, elkaar en de wijk ontdekt en wandelend in gesprek gaat.

Meer over Noordoostdialogen met oud, jong en nieuw.

Gegevens

Datum:
wo 20 oktober 2021
Tijd:
18:00 - 19:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.