Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oekraïne: je steentje bijdragen

do 19 mei 2022, 19:30 - 22:00

Het nieuws over de oorlog in Oekraïne kan je machteloos maken. Zoveel leed en verdriet, wat kun je daar aan doen?

Toch zijn dingen die we kunnen doen, hoe klein ook. In deze dialoog gaan we met elkaar in gesprek over hoe je op je eigen manier je steentje kunt bijdragen.

Heb je zelf meegeholpen met de opvang van vluchtelingen? Heb je geld of spullen gedoneerd? Ken je mensen die Oekraïners in huis hebben opgevangen? Wat heeft je daarin geraakt, wat maakte indruk?

Of wil je wel bijdragen maar weet je niet goed hoe? Ook dan ben je van harte welkom. Je kunt je aanmelden via de rode knop.

Ervaringen delen

In een dialoog deel je persoonlijke verhalen met mensen die je niet vanzelf tegenkomt en ontdek je andere vaak verrassende invalshoeken. Je onderzoekt aan de hand van persoonlijke ervaringen wat je steentje bijdragen voor jou en anderen betekent, wat je wil veranderen en kunt doen.

Programma

19:15     Inloop

19:30    Welkom en inspiratie op het thema: Lambert deelt zijn ervaring met het opnemen van twee Oekraïense moeders en hun kinderen in zijn huis.

19:45   In gesprek met elkaar

21:30     Inzichten met elkaar delen en afronden

Europadag Utrecht

Deze bijeenkomst vindt plaats in het kader van Europadag. Hierin werken we samen met het Comité Europadag Utrecht en de Kargadoor. Het programma van dit jaar:

Maandag 9 mei, 20:00 -22:15 uur, Nicolaïkerk
Europadag Symposium – met een aantal lezingen over de achtergrond van de oorlog, en een blik op de toekomst. Wat vraagt de wederopbouw? En wat kan Europa, Nederland of Utrecht hierin betekenen? Meer informatie en aanmelden >>

Donderdag 19 mei, 19:30 – 22:00 uur, de Kargadoor
Europadag Dialoog Oekraïne, je steentje bijdragen – We zetten het gesprek voort, ditmaal vanuit eigen ervaringen en zoeken gezamenlijk naar handelingsperspectieven. Aanmelden kan via de rode knop bovenaan de pagina.

Meer

Dialoogagenda
Wat is een dialoog?

Gegevens

Datum:
do 19 mei 2022
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Kargadoor
Oude Gracht 36
Utrecht, O3511 AP Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.