Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kargadoor online: Ik en mijn lichaam

do 26 maart 2020, 19:30 - 22:00

Gratis

De Kargadoor dialoog gaat als eerste online vanwege de Coronacrisis. Online in dialoog gaan is even wennen, maar helemaal niet moeilijk! Doe ook mee en meld je aan. Voorafgaand ontvang je een link waarmee je kunt inloggen op zoom.

Verandert de relatie met je lichaam door de Coronacrisis, nu we meer sociale afstand bewaren en meer aan huis gebonden zijn. Hoe ervaar je je lichaam, welke taboes spelen daarbij een rol en waar komen die vandaan? Voelen we ons op ons gemak en veilig om erover te praten? Deel je ervaringen, verlangens, inzichten en acties in deze eerste online contactdialoog.

Programma

19:00 Ontvangst

19:30 Introductie en overzicht thema

20:00 Dialoog in groepen van 6-8 personen

21:30 Inzichten met elkaar delen

Ik en mijn lichaam

Vanaf het moment dat we op de wereld komen, krijgen we aanwijzingen en regels met betrekking tot ons lichaam en de interactie met de ruimte om ons heen. Waar laat je jezelf zien ​​en waar niet, welke kledingvoorschriften gelden er op verschillende locaties, welke normen en tradities bestaan er voor wat betreft kleding bij specifieke gelegenheden.

Maar er bestaan ook ideeën over wat we wel en niet kunnen dragen op basis van ons geslacht en uiterlijk. Hoewel gelijke vertegenwoordiging van lichamen, lichaamspositiviteit en inclusie van verschillende mogelijkheden en handicaps meer dan ooit centraal staan ​​in de publieke discussie, de vraag is op welke manier we onze lichamen beoordelen en in hoeverre anderen er ons belachelijk mee maken. Welke taboes bestaan ​​er en welke rol spelen media bij de ideeën die we rond ons lichaam vormen? Voelen we ons op ons gemak of veilig om erover te praten?

Wil je je ervaringen, worstelingen en verlangens delen en die van anderen horen? Meld je aan met de rode knop bovenaan de pagina. Je buren, vrienden en familieleden zijn ook welkom!

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogEen dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat men met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek kan het beste plaats vinden in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Online in dialoog: hoe werkt het?

  • Meld je aan voor het evenement via de rode knop. Je ontvangt dan een automatische bevestiging in je mailbox.
  • Op de dag van het evenement krijg je op het e-mailadres waarmee je je hebt opgegeven een inloglink voor het  evenement toegestuurd en eventueel een inlogcode. Door op die link te klikken krijg je toegang tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt.

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Gegevens

Datum:
do 26 maart 2020
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
www.kargadoor.nl

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland + Google Maps

Reacties zijn gesloten.