Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kargadoor: Me and my body

do 26 maart 2020, 19:30 - 22:00

Gratis

In English

Ik en mijn lichaam

Vanaf het moment dat we op de wereld komen, krijgen we aanwijzingen en regels met betrekking tot ons lichaam en de interactie met de ruimte om ons heen. Waar laat je jezelf zien ​​en waar niet, welke kledingvoorschriften gelden er op verschillende locaties, welke normen en tradities bestaan er voor wat betreft kleding bij specifieke gelegenheden.

Maar er bestaan ook ideeën over wat we wel en niet kunnen dragen op basis van ons geslacht en uiterlijk. Hoewel gelijke vertegenwoordiging van lichamen, lichaamspositiviteit en inclusie van verschillende mogelijkheden en handicaps meer dan ooit centraal staan ​​in de publieke discussie, de vraag is op welke manier we onze lichamen beoordelen en in hoeverre anderen er ons belachelijk mee maken. Welke taboes bestaan ​​er en welke rol spelen media bij de ideeën die we rond ons lichaam vormen? Voelen we ons op ons gemak of veilig om erover te praten?

Wil je je ervaringen en worstelingen delen en die van anderen horen? Meld je aan met de rode knop bovenaan de pagina. Je buren, vrienden en familieleden zijn ook welkom!

Thema Erbij horen

Wij zijn sociale wezens; we willen niet alleen onszelf kunnen zijn, we willen ook bij een groep horen. Waar voel je je het meest thuis? Hoe actief ben je op zoek naar nieuwe groepen en kringen? Wat heb je nodig om die te vinden of uit te breiden? In de Kargadoor gaan we in gesprek over ‘erbij horen’ om nieuwe inzichten te verzamelen en verbinding te vinden.

Programma

19:00 Ontvangst

19:30 Introductie en overzicht thema

20:00 Dialoog in groepen van 6-8 personen

21:30 Inzichten met elkaar delen

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogEen dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat men met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek kan het beste plaats vinden in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Meer

Wat is een dialoog >>>

Gegevens

Datum:
do 26 maart 2020
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Website:
www.kargadoor.nl

Locatie

De Kargadoor
Oude Gracht 36
Utrecht, O3511 AP Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.kargadoor.nl/