Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kargadoor online: Vrijheid

do 30 april 2020, 19:30 - 22:00

Gratis

De Kargadoor dialoog gaan online vanwege de Coronacrisis. Online in dialoog gaan is even wennen, maar helemaal niet moeilijk! Doe ook mee en meld je aan. Voorafgaand ontvang je een link waarmee je kunt inloggen op zoom.

Wil je jouw ervaringen en ideeën delen en die van anderen horen? Meld je aan met de rode knop bovenaan de pagina. Je buren, vrienden en familieleden zijn ook welkom!

Vrijheid

5 mei, Bevrijdingsdag, is de dag dat Nederland 75 jaar onafhankelijk is. Bevrijdingsdag is het moment om de overwinning te vieren na de bezetting van Nederland, net zoals in andere Europese landen.

Tegelijkertijd zijn er andere landen die niet datzelfde lot delen: over de hele wereld verwoesten oorlogen nog steeds gezinnen en steden. Alleen al in 2019 zagen we wereldwijd het grootste aantal protesten ooit.

Wat definiëren we, gezien die tegenstrijdige feiten, ondertussen als vrijheid? Welke rol spelen media in het weergeven van de situatie in de wereld en met betrekking tot onze ideeën over bevrijding, eenheid en vrijheid? Wat brengt vrijheid tot stand en hoe kunnen we ons een betere wereld voorstellen?

Thema Erbij horen

Wij zijn sociale wezens; we willen niet alleen onszelf kunnen zijn, we willen ook bij een groep horen. Waar voel je je het meest thuis? Hoe actief ben je op zoek naar nieuwe groepen en kringen? Wat heb je nodig om die te vinden of uit te breiden? In de Kargadoor gaan we in gesprek over ‘erbij horen’ om nieuwe inzichten te verzamelen en verbinding te vinden.

Programma

19:00 Ontvangst

19:30 Introductie en overzicht thema

20:00 Dialoog in groepen van 6-8 personen

21:30 Inzichten met elkaar delen

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogEen dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat men met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek kan het beste plaats vinden in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Meer

Wat is een dialoog >>>

Gegevens

Datum:
do 30 april 2020
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Website:
www.kargadoor.nl