Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kargadoor online: Vrijheid

do 30 april 2020, 19:30 - 21:30

Gratis

De Kargadoor dialoog gaan online vanwege de Coronacrisis. Online in dialoog gaan is even wennen, maar helemaal niet moeilijk! Doe ook mee en meld je aan. Voorafgaand ontvang je een link waarmee je kunt inloggen op zoom.

Wil je jouw ervaringen en ideeën delen en die van anderen horen? Meld je aan met de rode knop bovenaan de pagina. Je buren, vrienden en familieleden zijn ook welkom!

Vrijheid

Op 5 mei vieren we dat Nederland 75 jaar onafhankelijk is. Bevrijdingsdag is het moment om de overwinning te vieren na de bezetting van Nederland, net zoals in andere Europese landen.

Op dit moment strijden we tegen het virus COVID-19 door onze dagelijkse vrijheden te beperken. Waar we heen gaan, hoe vaak, waarom, wie we ontmoeten en aanraken zijn allemaal vragen die ons bezighouden en waar onze gezondheid en die van anderen van afhangt.

Tegelijkertijd zijn er landen waar ook nu vrede niet vanzelfsprekend is. Oorlog verwoest families en steden over de hele wereld. Daarnaast wordt er bezorgdheid geuit over het gebruik van persoonsgegevens door de regering, ook na deze pandemie.

Wat zien wij als vrijheid onder deze omstandigheden? Welke rol speelt de media in het schetsen van de situatie en onze ideeën over eenheid en vrijheid? Wat stelt jou gerust in deze tijden van zelfisolatie en hoe zouden wij ons een betere toekomst kunnen voorstellen?

Wil jij je ervaringen en dromen delen over dit onderwerp en die van anderen horen? Meld je dan aan via de rode knop bovenaan de pagina.

Thema Erbij horen

Wij zijn sociale wezens; we willen niet alleen onszelf kunnen zijn, we willen ook bij een groep horen. Waar voel je je het meest thuis? Hoe actief ben je op zoek naar nieuwe groepen en kringen? Wat heb je nodig om die te vinden of uit te breiden? In de Kargadoor gaan we in gesprek over ‘erbij horen’ om nieuwe inzichten te verzamelen en verbinding te vinden.

Programma

19:15 Ontvangst en toelichting gebruik Online Zoomsessie (alleen voor onervaren Zoom-gebruikers)
19:30 Welkom en introductie op het thema
19:45 Uiteen in groepen voor dialoog
21:15 Einde dialoog en nabespreking

Heb je behoefte aan uitleg over Zoom? We verwelkomen je graag een half uur voor aanvang in de Zoom-ruimte.

Lees meer over het gebruik van Zoom >>>

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogEen dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak zijn dat men met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek kan het beste plaats vinden in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Meer

Wat is een dialoog >>>

Gegevens

Datum:
do 30 april 2020
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
www.kargadoor.nl

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland + Google Maps

Reacties zijn gesloten.