Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sleutelen aan het leven… DNA & embryo’s

do 3 november 2022, 14:00 - 15:30

Benieuwd hoe anderen kijken naar het aanpassen van het DNA van embryo’s? Wil je dit graag onderzoeken in een dialoog waar ieder perspectief gewaardeerd wordt? Meld je dan aan via de rode knop!

Embryo’s en de wetenschap

Mogen we het DNA van embryo’s aanpassen om ziekten te verwijderen? Of om de haarkleur van het embryo aan te passen? En mogen we embryo’s kweken voor onderzoek? Studenten Biomedische Wetenschappen gaan met je in dialoog over dit soort vraagstukken en dilemma’s. We kijken gezamenlijk naar welke mogelijkheden er zijn op het gebied van onderzoek aan embryo’s en het aanpassen van DNA en gaan vervolgens op zoek naar antwoorden op de vragen die dit oproept.  In bredere zin staat in deze dialoog de invloed van wetenschap op de samenleving centraal.

Een dialoog anders dan anderen

Onze dialogen worden gewoonlijk begeleid door getrainde dialoogbegeleiders van Utrecht in Dialoog. Tijdens deze bijeenkomst begeleiden studenten Biomedische Wetenschappen het gesprek, volgens een eigen methodiek.

Week van de dialoog

Tijdens de Week van de Dialoog nodigen we je uit om op ontdekking te gaan, en het gesprek aan te gaan met mensen die je niet kent, en misschien ook wel een heel andere kijk hebben dan jij op het leven. Samen onderzoeken we in deze week allerlei thema’s op verschillende plekken in de stad. Dit is er een van. Aansluiten bij meer gesprekken?

Bekijk hier het programma van de Week van de Dialoog >>

Gegevens

Datum:
do 3 november 2022
Tijd:
14:00 - 15:30
Evenement Categorie:

Locatie

Buurtcentrum Oase
Cartesiusweg 11
Utrecht, 3534BA
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.