Yes! De week van de dialoog komt er weer aan. We nodigen je van harte uit om deze week de dialoog aan te gaan met mensen die je nog niet kent en je te laten inspireren! Dit jaar hebben we een mooi thema: Thuis! Bij welke dialoog sluit jij aan? Bekijk het programma hieronder.
We vieren de Week van de Dialoog van 28 oktober t/m 6 november 2022 door in verschillende steden in het hele land met elkaar in gesprek te gaan en mensen te ontmoeten buiten de eigen kring. Door naar elkaar te luisteren, verschillende perspectieven te horen, ervaringen, idealen en acties te delen ontstaan nieuwe inzichten en komen we verder.
Thuis!
Dialoog in Nederland spreekt ieder jaar een verbindend thema af voor dialogen. Dit jaar is dat ‘Samen thuis’. Initiatieven en betrokkenen laten zich hierdoor inspireren bij het vormgeven van hun eigen dialoogevenement(en). Voor dialogen in Utrecht nemen we het woord ‘Thuis’ als centraal thema en organiseren diverse dialogen met ‘Thuis’ als uitgangspunt. Op vrijdag 28 oktober starten we met een dialoogdiner als feestelijke kick-off.
Meedoen
Utrecht in Dialoog coördineert de week van de dialoog in Utrecht, ondersteunt de deelnemende organisaties en zorgt voor de trainingen en communicatie. Alle gespreksleiders hebben een dialoogtraining gevolgd en zijn erg enthousiast. We zien en spreken je graag in de week van de dialoog! Bekijk het programma en sluit je aan!
Wil je actief bijdragen aan de Week van de Dialoog in Utrecht of ook een dialoogtafel organiseren in jouw buurthuis, wijk, park of organisatie? Neem contact op en stuur een mail naar Jorinde@utrechtindialoog.nl, of bel 06-26732235.
Programma
Vrijdag 28 oktober: Dialoogdiner – Thuis!
Tijd: 17:30 – 21:00 uur | Locatie: Buurtcentrum Bij de Buren, Parkwijk
Wat is thuis voor jou? Wat maakt dat jij je ergens thuis voelt? Hoe zien anderen ’thuis’? Tijdens deze feestelijke avond laten we ons inspireren en ontmoeten we elkaar onder het genot van een heerlijke maaltijd van Resto VanHarte, goede gesprekken en pakkende performance van Randa Awad. Lees meer en meld je aan.
Zaterdag 29 oktober: Wandel je Wijzer – Je thuis voelen
Tijd: 10:300-12:00 | Locatie: parkeerplaats blauwkapel, Noorderpark
Geborgenheid, veiligheid, jezelf kunnen zijn… Wat maakt dat jij je ergens thuis voelt? Wanneer kon jij voor het laatst echt jezelf zijn? Wat geeft jou de geborgenheid, de veiligheid om je daarin vrij te voelen? Over deze vragen en meer gaan we samen wandelend in dialoog in het Noorderpark. Lees meer en meld je aan.
Maandag 31 oktober: Buurtdiner & dialoog ‘Wat eten we vanavond?’
Tijd: 15:30 – 17:30 | Locatie: De Musketon
‘Wat eten we vanavond?’ De vraag die je vroeger als kind stelde en de vraag die in je hoofd zit als je gehaast door de supermarkt loopt. Misschien wel één van de meest gestelde vragen in ons leven. En hoe geef jij antwoord op die vraag? Waar laat jij je door leiden bij jouw keuze voor het eten? Lees meer en meld je aan!
Dinsdag 1 november: Doorzetten
Tijd: 18:00 – 21:00 | Locatie: 3Generatiecentrum
Wat geeft jou de kracht en motivatie om door te zetten? Wanner heb jij laatst iets doorgezet? Tijdens deze feestelijke avond laten we ons inspireren door elkaars kracht en het doorzettings onder het genot van een heerlijke maaltijd van RestoVanHarte en een muziekale omlijsting door Culture Connection. Lees meer en meld je aan.
Over de Week van de dialoog
De Week van de Dialoog vindt plaats van 28 oktober t/m 6 november 2022 en heeft als overkoepelend thema: Thuis! We organiseren verschillende dialogen en ervaren samen de waarde van echt naar elkaar te luisteren. De tafels van 6-8 personen worden georganiseerd door bewoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Door anderen te ontdekken, ontmoeten, elkaar te zien en met elkaar te praten leren we elkaar beter kennen, komen we erachter hoe we kijken, wat we belangrijk vinden en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Zo verruimen we onze blik, leren we beter samen leven, wonen, werken en liefhebben en bouwen we een sterke inclusieve gemeenschap.
Hoe werkt het?
- Gesprekken vinden plaats in gevarieerd samengestelde groepen van 6 tot 8 personen aan tafels verspreid over de stad.
- De gesprekken gaan over één centraal thema en volgen vaste vragen. Deze zijn opgesteld volgens de dialoogmethodiek van Nederland in Dialoog.
- De gesprekken worden geleid door gespreksleiders die minimaal een dialoogtraining van Utrecht in Dialoog hebben gevolgd.
- Utrecht in Dialoog coördineert de Week van de Dialoog in Utrecht, ondersteunt deelnemende organisaties en zorgt voor communicatie en publiciteit.
Dag, week en jaar van dialoog
De Dag van de dialoog is in 2001 ontstaan in Rotterdam en door meer steden overgenomen. In Utrecht is in november 2008 de dag van de dialoog voor het eerst gevierd, mede mogelijk gemaakt door het provinciale adviesbureau Alleato. De jaren daarna is de dag van de dialoog in Utrecht uitgegroeid tot een week van dialoog. Met de opheffing van Alleato in 2012 heeft het Utrechts Platform voor Levensbeschouwing en Religie (UPLR) de Week van de dialoog geadopteerd als Werkgroep. Sinds 2016, het jaar van de verzelfstandiging van Utrecht in Dialoog gaan Utrechters het hele jaar door in dialoog. In 2018 is ter ere van 10 jaar dialoog in Utrecht de fototentoonstelling Elkaar zien gemaakt. Meer weten? Bekijk het overzicht van 10 jaar Utrecht in Dialoog >>>