Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Goede buren: samenwerken aan een mooie wijk

vr 4 maart 2022, 16:00 - 18:00

Beter een goede buur dan een verre vriend, wie kent deze uitspraak niet?  Maar wat verstaan wij onder een goede buur? Op vrijdag 4 maart van 16.00 tot 18.00 uur gaan we in buurthuis De Nieuwe Jutter in dialoog over samen leven in de Rivierenbuurt. Wat speelt er in de wijk? Waar is behoefte aan? Wat gaat er goed en waar is verbetering mogelijk? Hoe is de sociale cohesie? 

Een goede buur

In het begin van de coronacrisis zagen we dat heel Nederland massaal klaar stond om elkaar te helpen. Zo ook in de Rivierenwijk. Hier ontstond een heus hulpnetwerk van mensen die voor elkaar boodschappen gingen doen, elkaar eten brachten en voor elkaar klaar stonden. 

Heeft dit ons als buren weer dichterbij elkaar gebracht? En hoe kunnen we die saamhorigheid behouden, wellicht versterken? Hoe leven we eigenlijk samen in de wijk? Wat is de rol van buurthuis De Nieuwe Jutter hierin? In deze dialoog gaan we samen met elkaar in gesprek over samen leven in de wijk. Wat doen goede buren voor elkaar in de wijk? We praten over wat jij kan betekenen voor iemand in de buurt, of wat een ander voor jou kan betekenen. Interesse? Meld je aan via de bovenstaande rode knop.

Programma

15:45 ontvangst
16:00 introductie en inspiratie op het thema
16:15 dialoog in groepen
18:00 afsluiting met borrel

Stemmen maken onze Stad

Deze bijeenkomst maakt deel uit van het project ‘Stemmen maken onze stad’ . In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseert Utrecht in Dialoog samen met buurtbewoners en partners in de wijk gesprekken over wat er speelt. Dit doen we op verschillende plekken in Utrecht. De ideeën, inzichten, wensen en behoeften die uit deze gesprekken komen verzamelen we en koppelen we terug naar de gemeente en alle betrokkenen.

Meer

Wat is een dialoog
Over de reeks: ‘Stemmen maken onze stad’
Volledige agenda 
Dialoogbegeleiders gezocht 

Gegevens

Datum:
vr 4 maart 2022
Tijd:
16:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Nieuwe Jutter
Amerhof 66
Utrecht, 3522TR Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.