Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filosofen en luisteren

ma 11 maart 2024, 19:30 - 21:00

Een 6-weekse online cursus en optioneel twee trainingsdagen op locatie.

Filosofen en luisteren

Wat hebben filosofen ons te vertellen over de kwaliteit van luisteren? In 6 online colleges worden deelnemers meegenomen in het gedachtegoed van grote denkers. Ook wordt de praktische toepassing in de sector Zorg en Welzijn besproken. Naast een hoorcollege is er tijd voor verwerking via vragen en opdrachten in kleine groepen. Er worden ook leestips gegeven ter verdieping na het college. Facultatief worden er 2 trainingsdagen aangeboden op locatie.

Luistergoud

Deze cursus wordt georganiseerd door Stichting Luistergoud, partner van Utrecht in Dialoog. Utrecht in Dialoog is niet inhoudelijk betrokken bij deze cursus, maar brengt deze graag onder de aandacht binnen haar kennisnetwerk.

Online cursus

De online cursus ‘Filosofen en luisteren‘ richt zich op de context van de sector Zorg en Welzijn. In de werkomgevingen van Zorg en Welzijn is luisteren van onschatbare waarde. Goed luisteren gaat hier verder dan simpelweg horen wat een ander zegt, het betreft diepgaand rechtdoen aan de ander als basis voor verbinding. In deze lezingen gaan we verschillende filosofische invalshoeken op goed luisteren verkennen. Aan bod komen kerngedachten uit het werk van: Buber (Ik en Jij), Murdoch (Aandacht), Levinas (Reductie), Martinsen (Waarneming), Rosa (Resonantie) en Heidegger (Gelassenheit). Steeds buigen we naar de praktijk en verkennen we concrete toepassingswijzen.

Het doel is inspiratie te vinden en te reflecteren op luisteren en luisterhouding. Hierdoor draag je als zorgverlener bij aan waardigheid, welzijn en erkenning van anderen. In deze cursus richten we ons op doordenken, luisterhouding en vaardigheden, iets wat voortdurende ontwikkeling vereist. Optioneel zijn er 2 trainingsdagen in Rotterdam met concrete oefeningen gericht op praktische toepassing.

Praktische info

Online colleges:
Maandagavonden van 11 maart t/m 10 juni, duur ca. 1,5 uur.

Trainingsdagen:
Zaterdag 20 april en zaterdag 15 juni in de ‘Pauluskerk’ Rotterdam-centrum.

Kosten
Online colleges: €150,- voor 6 bijeenkomsten. Trainingsdagen: €135,- per dag. Bij een inschrijving vóór 1 februari én voor alle 3 de onderdelen ontvang je 5% korting en betaal je €399,- voor de gehele cursus.

Aanmelden
Aanmelden is mogelijk tot 1 maart 2024. Meld je aan via luistergoud.nl/agenda. Geef aan voor welke onderdelen je je inschrijft. Maak na aanmelding het verschuldigde bedrag over op bankrekening NL93 TRIO 0320 7099 49 t.n.v. Luistergoud o.v.v. Filosofen en luisteren.

Gegevens

Datum:
ma 11 maart 2024
Tijd:
19:30 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

Online
Nederland

Organisator

Luistergoud

Reacties zijn gesloten.