Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dialooghuis: Levende boeken

wo 6 maart 2024, 19:30 - 22:00

Kom luisteren naar levensverhalen van mensenboeken! Woensdag 6 maart organiseren Utrecht in Dialoog en Verhalenhuis Utrecht een levende boeken-avond in het Dialooghuis. 

 

Tijdens deze avond kun je ‘levende boeken’ lenen. Dat zijn mensen die je normaal gesproken waarschijnlijk niet zo snel zou spreken. Elk mensenboek op de boekenplank vertegenwoordigt een groep in onze samenleving die onderwerp kan zijn van vooroordelen, onbegrip of discriminatie. Denk aan een transgender persoon, een (voormalig) dakloze, een vluchteling, een non en iemand die blind geboren is. Eerst vertellen deze ‘boeken’ een fragment van hun levensverhaal, daarna kun je in kleine groepjes met hen in gesprek gaan. Je leert verhalen kennen die schuilgaan achter een bepaalde doelgroep, een naam, een gezicht. De ontmoetingen duren ongeveer 20 á 25 minuten, kunnen je blik verruimen en werelden openen waar je geen weet van hebt.

Het Dialooghuis

Het Dialooghuis is een laagdrempelige en gezellige avond om kennis te maken met de dialoog en elkaar te ontmoeten! Het dialooghuis is er voor iedereen. Elke eerste woensdag van de maand is dit de ontmoetingsplek voor dialoogbegeleiders én voor mensen die met elkaar in dialoog willen. We ontmoeten elkaar bij Grytte Maliebaan 45. Deze  levende boeken avond is in samenwerking met Verhalenhuis Utrecht. Iedereen is welkom, meedoen is gratis. Doe je mee? Aanmelden kan via de rode knop!

Verhalenhuis Utrecht

Verhalenhuis Utrecht is sinds 2022 de ontmoetingsplek en kleinschalig cultuurpodium in Utrecht waar mensen hun (persoonlijke) verhalen kunnen delen. Utrecht in Dialoog en Verhalenhuis Utrecht hebben veel gemeen samen. Het gaat om ontmoetingen, het delen van ervaringen, verhalen die ons verbinden. Dit jaar trekken we gezamenlijk op om de samenleving te versterken met de kracht van verhalen.

Programma

19:00  inloop met koffie
19:15  kennismaking en inleiding
19:30  in groepen aan de slag
21:30  informeel napraten
21:45  afronding

Meer info

Heb je vragen of wil je je inzetten voor Utrecht in Dialoog door dialogen te begeleiden, ander vrijwilligerswerk of samenwerking? Mail dan naar info@utrechtindialoog.nl. Wil je leren dialogen te begeleiden? We organiseren regelmatig trainingen.

 

Gegevens

Datum:
wo 6 maart 2024
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grytte Maliebaan45
Maliebaan 45
Utrecht, 3581CD
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.