Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dialooghuis: Omgaan met ongewenst gedrag

wo 5 april 2023, 19:30 - 22:00

Een laagdrempelige en gezellige avond om kennis te maken met de dialoog en elkaar te ontmoeten! Het Dialooghuis is er voor iedereen.

 

Elke eerste woensdag van de maand is dit de ontmoetingsplek voor dialoogbegeleiders én voor mensen die met elkaar in dialoog willen. In het Dialooghuis kunnen dialoogbegeleiders ervaring opdoen, gespreksthema’s onderzoeken of uitproberen, een nieuwe dialoogopzet uitproberen en in dialoogvorm brainstormen over een idee. Mensen die met elkaar in dialoog willen gaan, kunnen aanschuiven om mee te doen of om kennis te maken met de dialoog. Doe je mee? Aanmelden kan via de rode knop!

Omgaan met ongewenst gedrag

In deze dialoog onderzoeken we hoe we omgaan met ongewenst gedrag. Wat als iemand in jouw omgeving iets zegt of doet waar je je niet comfortabel bij voelt? Ga je confrontaties uit de weg of zeg je er wat van? En zo ja, op welke manier? Wat vind jij daar belangrijk in?

We bespreken positieve ervaringen waarbij we trots waren op hoe we gereageerd hebben bijvoorbeeld door onze grenzen aan te geven of te werken aan een betere cultuur van met elkaar omgaan. We onderzoeken wat dat betekende en denken na over de effecten van die reacties. Zowel op korte als op lange termijn. We dromen over hoe we het graag zouden zien. Bijvoorbeeld dat we goed kunnen omgaan met ongewenst gedrag. Hoe we misschien zelf iets anders willen doen of hoe we dat kunnen vragen aan anderen. We ontdekken samen hoe je gevoel en je verstand samen kunnen werken om na te denken over een voor jou goede manier van omgaan met ongewenst gedrag. En we bespreken wat er nodig is binnen de club of organisatie waar jij bij hoort.

Je bent geheel vrij om zaken wel, dan niet bespreekbaar te maken. Niks moet, alles mag. Wil je je voorbereiden? Dan kan je de video’s van Gytha Heins bekijken. Die heeft onderzocht dat “aanspreken” onnatuurlijk en lastig kan zijn, maar dat je zeker wat kan doen:

Wanneer en waar

Iedere eerste woensdagavond van de maand is er een Dialooghuis in Grytte, Maliebaan 45 Utrecht.

Programma

19:00  inloop met koffie
19:30  kennismaking en inleiding
20:00  in groepen aan de slag
21:30  informeel napraten
21:45  afronding

Wat kun je als dialoogbegeleider leren, oefenen en doen

  • oefenen met het begeleiden van een dialoog
  • voorbereiden, uitwerken en/of uitproberen van een dialoogthema
  • vragen, ontvangen en/of geven van feedback
  • schrijven van een impressie van de bijeenkomst
  • hosten van een dialoogbijeenkomst

Wat biedt het Dialooghuis deelnemers

  • de mogelijkheid met elkaar in dialoog te gaan
  • kennismaken met de dialoog als gespreksvorm

Aanmelden

Als dialoogbegeleider
Wil je een Dialooghuis begeleiden of heb je een idee voor een Dialooghuis, meld je dan aan via de rode knop bovenaan de pagina. We nemen binnen 7 dagen contact me je op om je wensen of idee(ën) te bespreken.

Als deelnemer
Wil je deelnemen aan het volgende Dialooghuis meld je dan aan via de rode knop bovenaan de pagina. Deelname is gratis. Heb je een gespreksthema voor een van de Dialooghuisbijeenkomsten of een ander voorstel, mail dan naar info@utrechtindialoog.nl.

Actief worden

Wil je je inzetten voor Utrecht in Dialoog door dialogen te begeleiden, ander vrijwilligerswerk of samenwerking? Mail dan naar info@utrechtindialoog.nl. Wil je leren dialogen te begeleiden? We organiseren regelmatig trainingen.

Gegevens

Datum:
wo 5 april 2023
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Grytte Maliebaan45
Maliebaan 45
Utrecht, 3581CD
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.