Week van Verbinden 2022

In de Week tegen Eenzaamheid 2022 van 29 september t/m 6 oktober staat verbinden in wijken, buurten en straten centraal. Tussen jong, oud, nieuw en iedereen, ook buiten je eigen bubbel. Ontdek deze week en de hele maand wat naar elkaar luisteren en echt in gesprek gaan met mensen dichtbij en verder weg doet en brengt.

Meer verbinding in Utrecht

Samen maken we ons sterk voor meer verbinding in Utrecht. Wil jij dat ook? Meer verbinding tussen de mensen om je heen. Of meer verbinding met de doelgroep van de organisatie waar jij voor werkt? De dialoog is een bewezen middel voor diepere verbinding en gezamenlijk onderzoek van kansen en mogelijkheden voor een mooiere toekomst.

Ontdek op deze pagina:

  • Hoe we je kunnen helpen bij het organiseren van een dialoog
  • Bij welke dialogen je kunt aansluiten
  • Ons trainingsaanbod

Lees hoe we sterke gemeenschappen bouwen. Luister hoe dialogen verbinden!

Samenwerken

Wil je in het kader van de Week tegen de Eenzaamheid graag een dialoog organiseren in je netwerk, buurthuis of vereniging? Of wil je de doelgroep met wie je werkt laten kennis maken met de dialoog? Neem dan contact op, wellicht kunnen samenwerken, je helpen met kennis, de inzet van dialoogbegeleiders of kunnen we je bijeenkomst opnemen in ons programma. Mail naar jorinde@utrechtindialoog.nl of bel 06-26732235, we denken graag met je mee.

Sluit aan en ga voor ontmoeting!

De kracht van de dialoog moet je vooral ervaren. Doe mee, ga in gesprek, ontmoet nieuwe mensen en krijg nieuwe inzichten. Ook na de week van de verbinding blijven we ontmoetingen en verbindende gesprekken mogelijk maken. Meld je aan! We zien en horen je graag.

Maandag 3 oktober: Erbij horen: samen gezonder
Tijd: 14:15-16:30 | Locatie: De Musketon, Lunetten
Met wie voel jij je verbonden en wie wil je leren kennen? Wanneer ervaar jij dat je erbij hoort en wat maakt dit mogelijk? En wat doet dit met je gezondheid? Aan de hand van ieders ervaringen onderzoeken we dit met elkaar.

Woensdag 5 oktober: Dialooghuis: Echt verbinding maken
Tijd: 19:30-21:30 | Locatie: de Grytte, Maliebaan 45
In dit speciale dialooghuis komen we samen als dialoogbegeleiders en stadsgenoten,om samen te onderzoeken hoe we echte verbinding kunnen maken. Wat is verbinding? Wanneer voel jij je verbonden? En met wie wil jij verbinding maken? En hoe doe je dat? Aan de hand van een speciale workshop en thema-avond ontdekken we het samen.

Woensdag 12 oktober: Wandel je wijzer: De natuur beleven
Tijd: 10:00-12:00 | Locatie: Anafora parkrestaurant Maximapark
Op welke manier beleef jij graag de natuur? Welke rol speelt de natuur in je leven? Op welke momenten heb je behoefte om in de natuur te zijn? En wat brengt dit in verbinding met jezelf en de mensen om je heen? Over deze vragen en meer gaan we met elkaar al wandelend in dialoog.

Trainingsaanbod

In deze Week van verbinding bieden we maatschappelijke organisaties in Utrecht deze krachtige handvaten aan voor meer verbinding. Dit doen we door een gericht trainingsaanbod, specifiek gericht op het leren van de waarderende dialoogmethodiek. Ontdek het zelf!

Maandag 26 september: Basistraining Dialoog begeleiden
Tijd: 19:30-21:30 | Locatie: de Grytte, Maliebaan 45
Ontdek zelf hoe jij mensen op een prachtige manier met elkaar in verbinding kunt brengen! Dialoog begeleiden kun je leren. Ontdek de kunst van de waarderende dialoog, de opbouw van een bijeenkomst, fasen van een gesprek en oefenen met het begeleiden. Lees meer en meld je aan.

Dinsdag 18 oktober: Interventieworkshop: Kortsluiting in de verbinding, wat nu?
 Tijd: 19:30 – 22:00 | Locatie: de Grytte, Maliebaan 45
Je kunt allerlei situaties tegenkomen waar je als dialoogbegeleider even niet weet wat te doen, of waarvan je naderhand denkt: misschien had ik dit anders kunnen aanpakken. Deze workshop is een moment om bij een aantal van deze ervaringen stil te staan, en te onderzoeken wat er toen precies gebeurde. Samen met Danny La Haye, trainingsacteur, spelen we de situatie uit en experimenteren we met verschillende interventies. Lees meer en meld je aan

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een gesprek waarin we zonder te oordelen onze ervaringen en ideeën delen. Als je spreekt vanuit je hart en luistert vanuit nieuwsgierigheid naar jezelf en de ander, levert dit vaak verrassend nieuwe inzichten op.

Meer over wat een dialoog is >>>

Buurtaanpak Erbij Horen

De viering van de Week tegen Eenzaamheid/van verbondenheid is onderdeel van de Buurtaanpak Erbij Horen en wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB-fonds  en  Gemeente Utrecht. Wil je meedoen in/met je wijk of buurt? Laat je inspireren door de wijkdialogen in Lunetten voor verdieping, Leidsche Rijn, samen eten met nieuwe buren, Noordoost, jong, oud en nieuw en Buurtgezondheid Utrecht Oost.

Reageren is niet mogelijk