Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop: Verbindende communicatie

do 16 november 2023, 19:00 - 21:30

Verbinding in een groep krijgen en bewaren. Dat is nog best een kunst. In deze workshop verbindende communicatie ontdek jij hoe je dat kunt doen. Hoe je kunt ophelderen, emoties herkennen en vertalen naar behoeften.

Een dialoogbegeleider moet wel eens spitsroedelopen. Bijvoorbeeld wanneer een deelnemer in de emotie schiet, niet meer kan luisteren naar anderen en in de aanval gaat of juist de verdediging. De dialoog dreigt een discussie te worden of valt misschien wel helemaal stil. Hoe dan ook; het komt aan op de creativiteit van de dialoogbegeleider! Herkenbaar?

Photo © 2023 Joris Louwes
http://www.pushthisbutton.com

Verbindend en geweldloos

De workshop Verbindende Communicatie geeft je zowel inzichten als tools om in dergelijke situaties de verbinding in de groep te bewaren of herstellen. Trainer Annette Lubbers gaat deze samen met jullie ontdekken aan de hand van casussen uit de praktijk van de dialoogbegeleider.

Verbindende of geweldloze communicatie is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Dr. Marshall Rosenberg (1934-2015). Het is een manier van communiceren die helpt te luisteren en communiceren vanuit verbinding in plaats van oordelen, verwijten en verwijdering. Het is geen passieve, ingewikkelde of softe manier van communiceren. Juist niet! Het gaat juist over ophelderen wat er leeft, over emoties erkennen en door vertalen naar behoeften. Geweldloos communiceren is elkaar gaan zien als …. mens.

Over de trainer

“Een gesprek is tegelijk de meest elementaire èn de meer verwaarloosde manier van communiceren,” ontdekte trainer Annette Lubbers. “Daar wil ik met mijn trainingen graag verandering in brengen.” Annette is eigenaar van het trainings- en adviesbureau Een Goed Gesprek. Daarnaast is ze docent dialoog aan de Hogeschool Utrecht. Ze is internationaal gecertificeerd trainer Geweldloze communicatie.

Aanmelden

Iedereen is van harte welkom! Het is voor deze workshop wel fijn als je enige ervaring hebt met het faciliteren of begeleiden van groepsgesprekken of dialogen. We gaan namelijk aan de slag met vraagstukken waar jij zelf wel eens tegenaan loopt. Meld je aan via de rode knop!

Programma

19:00 inloop met koffie
19:30 Start workshop
20:30 Werkvorm toepassen
21:30 Afronding
21:45 Tijd om nog na te praten

Kosten

  • €50 voor deelname
  • Gratis voor vrijwilligers, dialoogbegleeiders of betrokkenen van partnerorganisaties van Utrecht in Dialoog.
  • Gratis voor studenten of U-pashouders

Graag bij inschrijving de bijdrage overmaken op NL43 INGB 0007 6336 31 t.n.v. Stichting Utrecht in Dialoog o.v.v. ‘workshop verbindende communicatie’.

Actief worden

Wil je je inzetten voor Utrecht in Dialoog door dialogen te begeleiden, ander vrijwilligerswerk of samenwerking? Mail dan naar info@utrechtindialoog.nl. Wil je leren dialogen te begeleiden? We organiseren regelmatig trainingen.

Gegevens

Datum:
do 16 november 2023
Tijd:
19:00 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Grytte Maliebaan45
Maliebaan 45
Utrecht, 3581CD
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.