Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop: Storytelling (VOL)

do 14 september 2023, 19:00 - 22:00

Wat maakt storytelling – verhalen vertellen – zo anders dan het delen van kennis en informatie? Feiten zonder enig verband vergeet je meestal snel, maar een bijzonder of persoonlijk verhaal kan je nog lang bij blijven.

Deze workshop zit vol. Je kunt je nog wel inschrijven voor de workshop Storylistening.

Storytelling en storysharing doen we dagelijks haast ongemerkt als we onze ervaringen met elkaar delen. In principe kan iedereen het. Maar tegelijk is het ook een vak apart om goed te vertellen en aandachtig te luisteren, zodat het bij anderen echt binnenkomt.

Wat is de kracht en magie van storytelling?
Wat maakt het tot zo’n sterk middel van communicatie? Via toegankelijke en speelse oefeningen leer je een paar belangrijke vaardigheden die je helpen om beter te vertellen. Maar ook leer je hoe je anderen kunt uitnodigen om hun (persoonlijke) verhaal te vertellen. In deze workshop in de Grytte Maliebaan 45 leert Gottfrid van Eck je deze belangrijke basis van storytelling.

Opdracht ter voorbereiding:
Neem een (klein) voorwerp mee dat je geërfd hebt van familie of goede vrienden. Heb je dat niet in huis, neem dan iets kleins mee dat je dierbaar is.

Programma

19:00 Inloop met koffie/thee
19:30 Start workshop
21:30 Afronding en gelegenheid om na te praten

Over de trainer

Gottfrid van Eck is opgeleid als theoloog (master van Rijksuniversiteit Utrecht), en schoolde zich later ook op het gebied van muziek, theater en storytelling. Sinds 1998 is hij professioneel verhalenverteller, muzikant, theatermaker, en scriptschrijver. Daarnaast geeft hij regelmatig workshops storytelling en muziek. In 2022 nam hij het initiatief voor Verhalenhuis Utrecht, een ontmoetingsplek en kleinschalig cultuurpodium waar mensen hun (persoonlijke) verhalen kunnen delen.

Verhalenhuis Utrecht

Utrecht in Dialoog en Verhalenhuis Utrecht hebben veel gemeen samen. Het gaat om ontmoetingen, het delen van ervaringen, verhalen die ons verbinden. Dit jaar trekken we gezamenlijk op om de samenleving te versterken met de kracht van verhalen.

Aanmelden

Deze workshop is gratis en toegankelijk voor iedereen die graag wil leren hoe je door het gebruik van verhalen meer verbinding kunt creeren tussen mensen. De workshop wordt gratis aangeboden en verzorgd door Gottfried van het Verhalenhuis Utrecht. Een vrijwillige bijdrage is van harte welkom ter ondersteuning van het werk van het Verhalenhuis. Je kunt deze overmaken op NL 63 INGB 0674 8876 38 t.b.v. Verhalenhuis Utrecht.

De workshop is met maximaal 12 deelnemers.
Meld je aan via de rode knop.

Gegevens

Datum:
do 14 september 2023
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Grytte Maliebaan45
Maliebaan 45
Utrecht, 3581CD
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.