Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Uitgesteld
Datum volgt

Wordt verplaatst: Training Creatieve Dialoog begeleiden

do 7 september 2023, 19:30 - 22:00

Wil je zelf creatieve dialogen leren begeleiden? Meer weten over kunst in combinatie met dialoog, de opbouw van een dialoogbijeenkomst, de fasen van een creatieve dialoog en oefenen met het begeleiden hiervan? Schrijf je dan in voor deze training creatieve dialoog begeleiden. 

In de instructievideo maak je kennis met de achtergrond en principes van de dialoog en staan we stil bij de structuur, dialoogstappen  en de kunst van het begeleiden van een dialoogtafel. Het creatieve aspect komt tijdens de training aan bod. Meld je aan via de rode knop. 

Eerst zelf ervaren

De werking van een dialoog moet je eerst ervaren: hoe de principes en fasen werken, wat het brengt en oplevert. We gaan er dan ook vanuit dat je eerst aan verschillende dialogen hebt deelgenomen én begeleid. Deze training is dus expliciet voor gecertificeerde dialoogbegeleiders die ook al ervaring hebben met het begeleiden van een dialoog. Bij het aanmelden voor de training gaan we uit van de intentie om ook creatieve dialogen te begeleiden.

Voorbereiding op de training: instructievideo en handboek

Belangrijk is dat je ter voorbereiding op de training het handboek doorleest en de instructievideo bekijkt. Deze sturen we voor de training naar je toe. Deze informatie komt overeen met de informatie van de ‘basistraining dialoog begeleiden’.

In de instructievideo komen de volgende zaken aan bod:

  • Vaardigheden dialoogbegeleider
  • Waarderend onderzoek dialoogervaringen: wat is/maakt een goede dialoogbegeleider?
  • Basisprincipes van de waarderende dialoogmethode (Appreciative Inquiry)
  • De kunst van het luisteren en waarderend vragen
  • De verschillende fasen: 1) kennismaken, 2) ervaringen uitwisselen, 3) verlangens delen en 4) doen.

De training

De belangrijkste theorie heb je al tot je genomen in de voorbereiding. Daarom hebben we tijdens de training alle ruimte om samen te verdiepen op datgene wat we geleerd hebben en waar we nog vragen over hebben. In de avond staan daarom de vragen van deelnemers centraal en komen we door het delen van ervaring en kennis tot gezamenlijke wijsheid. Ervaren dialoogbegeleiders en kunstenaars leiden deze avond in goede banen en maakt dat jij na afloop alles weet van de creatieve dialoogmethodiek. Ook zullen we verschillende (delen van) de creatieve werkvormen uitproberen.

Oefenen bij de aankomende creatieve dialoogreeksen

De creatieve dialogen worden aangeboden in reeksen van vijf dialogen. Wil je oefenen met het begeleiden van een creatieve dialoog? Meld je dan vooral aan als dialoogbegeleider van een van de dialogen tijdens een reeks. We kunnen je dan koppelen aan een ervaren dialoogbegeleider.

Wat zit er allemaal inbegrepen bij deze training?

  • Lesmateriaal waarderende dialoogmethodiek;
  • Creatieve dialoogtraining;
  • Verschillende creatieve werkvormen;
  • Mogelijkheden om na de training als snuffelbegeleider in de praktijk te oefenen samen met ervaren creatieve dialoogbegeleiders;

Wie zijn de trainers

De training wordt verzorgd door ervaren dialoogbegeleiders en trainers die verbonden zijn aan Utrecht in Dialoog. Mensen met passie voor dialoog en brede ervaring in het luisteren, begeleiden van dialogen en het verzorgen van trainingen voor Utrecht in Dialoog. Ook zullen Albert Hennipman en Katja Fred van het Huis van Betekenis, schrijver en biografisch coach Gerdi Keeler en theatermaker Dieuwke Slump met al hun kennis en ervaring een bijdrage leveren aan de training.

 

De locatie van de training volgt nog.

Voor vragen kun je mailen naar suzanne@utrechtindialoog.nl.

Gegevens

Datum:
do 7 september 2023
Tijd:
19:30 - 22:00

Locatie

Huis van Betekenis
Lauwerecht 10
Utrecht, 3514 BB Nederland
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.